Trabzon’da koronavirüs hastası bir kişinin durumu kritik

Trabzon’da koronavirüs sebebiyle 2 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından 1 kişinin daha durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Trabzon’da koronavirüs hastası bir kişinin durumu kritik

Haber61 Haber Servisi

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada etkili olan Koronavirüs Covid – 19 pandemisi nedeniyle dün itibariyle Türkiye’de toplam pozitif vaka sayısı 2 bin 433’e yükselirken hayatını kaybedenlerin sayısı da 59 oldu.

TEMAS YOLUYLA KAPTI DURUMU AĞIR

Trabzon’da ise koronavirüs nedeniyle dün itibariyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 olmuştu. Edinilen bilgilere göre; Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hastalardan birinin daha durumunun kritik olduğu öğrenildi. Durumu ağır olan hastanın, Umre’den dönüp Gümüşhane’den Trabzon’a sevkedildikten sonra hayatını kaybeden hastayla teması olduğu ve her ihtimale karşı karantinada tutulan hastalardan biri olduğu bildirildi.

20 POZİTİF VAKA

Bugün itibariyle Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 20 pozitif vakanın tedavi gördüğü öğrenilirken pozitif olan hastaların çevresindeki bir çok kişinin de her ihtimale karşı gözlem altında tutulduğu öğrenildi. 

400 KİŞİ TAKİPTE
Öte yandan yurt dışından Trabzon’a gelen veya yurt dışından gelenlerle teması olan ve durumundan şüphelenilen toplamda 400 vatandaşın da evlerinde 14 gün kuralı kapsamında kontrol altında tutulduğu kaydedildi.

Yapılan gözetim ve çalışmalarda sağlık ekipleri, Emniyet ve Jandarmanın koordineli bir çalışma içinde oldukları bildirildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber