Trabzon'da Köprübaşı’nın bilge ismi Seyfettin Aslan Aksoy vefatının 5. yılında anıldı

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinin önemli değerlerinden Seyfettin Aslan Aksoy, vefatının 5. yılında “Trabzon'un Sembol İsimlerinden Köprübaşılı Bir Bilge: Seyfettin Aslan Aksoy” adlı kitabın tanıtım programıyla anıldı.
Trabzon'da Köprübaşı’nın bilge ismi Seyfettin Aslan Aksoy vefatının 5. yılında anıldı

Trabzon'un Köprübaşı ilçesinin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden Seyfettin Aslan Aksoy vefatının 5. yıl dönümünde "Trabzon'un Sembol İsimlerinden Köprübaşılı Bir Bilge: Seyfettin Aslan Aksoy" adlı kitabın tanıtım programı ile birlikte anıldı.

Programa Seyfettin Aslan Aksoy'un eşi Hatice Aksoy, çocukları Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 3.Ceza Dairesi Başkanı Fatih Aksoy, Danıştay Üyesi Esma Aksoy, Avukat Yavuz Aksoy, mühendis Halil Aksoy, mühendis Salih Aksoy, Dr. Hamit Zafer Aksoy, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müşaviri Zehra İmamoğlu, KTÜ İç Denetçisi Hasibe Usta ve Nurten Baba ile Eski Bakanlar Faruk Özak ve Cahit Turhan, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, önceki dönem Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve çok sayıda davetli katıldı.

seyfettin-aksoy

Programda konuşan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Babam, eğitimin önündeki tüm engelleri aşmamız için bize yol gösterdi. Babam, bizleri küçük yaşlardan itibaren Ankara, İstanbul ve İzmir gibi şehirlere götürerek ufuklarını genişletmeye çalıştı. Babam Aslan Aksoy, hayatı boyunca dürüstlüğü, çalışkanlığı ve insan sevgisiyle tanınmış biriydi. Onun değerlerini yeni nesillere aktarmak bizlerin en büyük sorumluluğudur. Bu kitap ve bu program, onun bıraktığı izleri geleceğe taşıyan çok kıymetli bir adımdır. Programda bizleri katılımlarıyla onurlandıran tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.


Vali Hüseyin Aksoy, Köprübaşı’nın bilinmeyen bir cevher olduğuna dikkat çekerek Türkiye’nin yakın tarihine imzalarını atan Recep Yazıcıoğlu ve Adnan Kahveci gibi isimlerin ilçelerinden yetiştiğini hatırlattı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir