Kış şartlarının yaklaşmasıyla birlikte Trabzon’da hem toplu taşıma hem de özel araçlara yönelik denetimler sıklaştırıldı. Kış lastiği zorunluluğu kapsamında trafikte güvenliği sağlamak için sahaya çıkan polis ekipleri, özellikle dolmuşlarda ayakta yolcu alınmasını da yakın takibe aldı.
Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot, yapılan denetimleri görüntüleyerek hem vatandaşlara hem polis ekiplerine mikrofon uzattı. Sürücüler, kural ihlallerinin azaltılması ve güvenli ulaşımın sağlanması için denetimlerin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

“Kurallara uymayan çok, denetimler artmalı”
Akçaabat minibüs şoförü Rahman Aslan, denetimlerin olumlu olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Denetimler güzel ama şöyle bir durum var; genellikle minibüs ya da ticari araçlara bakılıyor. Oysa her köşede araç kullanan şahıslara, belediye otobüslerine de bu uygulamaların yapılması lazım. Polis abilerimize rica ediyoruz, elbette yapıyorlardır ama Beşirli’deki kafelerin önünde park eden araçlara özellikle dikkat edilmesini istiyoruz. Akşam yolcu indireceğimiz zaman zorlanıyoruz. Kurallara uymayan çok kişi var, denetimlerin devam etmesi çok iyi olur.”

“Yolcu yolda kalmasın diye mecbur kalıyoruz”
Akçaabat dolmuş şoförü Ali Kemal Arslan ise yağmur ve yoğunluk nedeniyle zaman zaman ayakta yolcu almak zorunda kaldıklarını söyledi:
“Bazı iş dağılış şekillerinde yolcular yolda kalıyor, alamıyoruz. Yağmur var, çamur var… ‘Araçlar bizi almıyor’ diyorlar. Denetimlerden çekiniyoruz ama bu kural sadece dolmuşlarda değil, belediye otobüslerinde de uygulanmalı.”
“Kış lastiği hayat kurtarıyor”
Uzun yol şoförleri de kış lastiği uygulamasının önemine dikkat çekti. Ağır tonajlı araç kullanan bir tır sürücüsü, uygulamanın hem kendi hem de diğer sürücüler için hayati olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Kış lastiği uygulaması olması gereken bir şey. Biz ağır tonajlı araç kullanıyoruz, uzun yol şoförleriyiz. Bizim için can güvenliği çok önemli çünkü evde bekleyenlerimiz var.”
Modifiye araçlara sıkı denetim
Denetim sırasında konuşan bir polis memuru ise modifiye araçlara yönelik kontrolleri anlattı.
“Modifiye araçlar sabit uygulama noktalarımıza geldiğinde gerekli kontrolleri yapıyoruz. Araçlarda olmaması gereken jant-lastik değişimleri, abartı egzozlar, ön cam filmi ve arka tarafta kare plaka gibi okunmayı zorlaştıran sistemleri inceliyoruz. Önceliğimiz abartı egzoz ve kesik yay gibi güvenliği tehlikeye atan değişiklikler.”

Kaynak:Haber61