Trabzon’da kaza yapan uçak için karar zamanı

Trabzon’da kaza yapan yolcu uçağı için karar zamanı. Heyet inceleme yaparak karar verecek.

Trabzon’da kaza yapan uçak için karar zamanı

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon’da kaza yapan yolcu uçağı yapılan uzun bir çalışma ile kurtarılarak güvenli bir bölgeye alınırken yetkililer uçağın akıbeti ile ilgili karar verecek.


Ankara’dan kalkarak Trabzon’a doğru 162 yolcusu ile uçuşa geçen PC8622 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı saat 23:30 sıralarında Trabzon Havalimanına iniş yaptığı sırada kontrolden çıkarak pistin kenarından aşağıya doğru çamura saplanarak durdu. Denize metreler kala duran uçaktaki yolcular ölümden dönerken bazı yolcular hafif şekilde yaralandı.


DEV ÇALIŞMA İLE KURTARILDI

Yaşanan bu acı olay sonrasında bugün sabah 04:00 sıralarında Trabzon Havalimanı uçuşa kapatıldı ve uçak için kurtarma çalışması başlatıldı. Trabzon’a gelen 2 dev vinç ile bağlanarak pist kenarına alınan uçak burada temizlendikten sonra bagajları boşaltıldı. Ön tekeri ve sol arka tekeri değiştirilirken sağ motorunun ve sağ arka tekerinin yerine küçük tekerlekli taşıma aracı yerleştirildi. Daha sonra ise çekici yardımı ile güvenli bir bölgeye alındı.

KARAR VERİLECEK

Güvenli bölgeye alınan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı için şimdi karar zamanı. Ekipler uçak üzerinde çalışma yapacak. Uçağın bütün aksamları ve donanımları büyük bir titizlikle kontrol edilecek. Boeing firmasından ve uçağın sahibi olan firmadan yetkililer bir araya gelerek uçak hakkında karar verecek. Tamir edilebilir raporu çıkması halinde ise Trabzon’da mı yoksa taşıma maliyeti göze alınarak başka bir yerde mi tamir edileceği belirlenecek. Trabzon’da tamir edilmesine karar verilmesi halinde ise bir hangar kurulacak ve çalışmalar başlayacak. Bu çalışmanın ise en az 3 aylık bir süreç alacağı öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler