Trabzon’da kahverengi kokarca ile mücadele sürüyor
Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında başta Çaykara, Çarşıbaşı ve Şalpazarı ilçelerinde tarım alanları ve fındık bahçelerinde feromon tuzak yenileme ile asım işlemleri gerçekleştiriliyor.
FINDIK BAHÇELERİNDE YOĞUN ÇALIŞMA
Tarım alanlarında büyük zarara yol açan kahverengi kokarcanın yayılımını önlemek amacıyla yapılan çalışmalarda zararlının popülasyon yoğunluğu takip ediliyor.
Yetkililer tarafından üreticilere de zararlıyla mücadele konusunda bilgilendirme yapıldığı belirtildi.

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ DE SAHADA
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri de kahverengi kokarcanın kışlak olarak kullandığı alanlarda ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.
Özellikle boş yapılar, depo alanları ve kullanılmayan mekanlarda yürütülen ilaçlama faaliyetleriyle zararlının çoğalmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.
Trabzon Hafif Raylı Sistem ihalesinde kritik tarih belli oldu! 2 Haziran'a ertelendi
ÜRÜN KAYIPLARININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ AMAÇLANIYOR
Geçtiğimiz yıl başta fındık olmak üzere birçok tarım ürününde verim kaybına neden olan kahverengi kokarcaya karşı mücadele çalışmalarının sezon boyunca devam edeceği bildirildi.

Kaynak:

