Trabzon’da kadından 20 Bin TL’yi zorla almak istediler

Ortahisar ilçesinde kadından zorla 20 bin TL’yi almak isteyen şahısları güven timleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Trabzon’da kadından 20 Bin TL’yi zorla almak istediler
Haber : Şükrü Üçüncü
 
Trabzon’da son dönemlerde meydana gelen telefon dolandırıcılıklarına yönelik yapılan çalışmada iki şüpheli, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
 
ŞÜPHELİ HAREKETLERİ ELE VERDİ
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Güven Timleri Ortahisar ilçesi Kahramanmaraş Caddesinde devriye sırasında durumlarından şüphelendikleri iki kişiye kimlik sordu. Özel bir bankanın önünde şüpheli hareketleri ile dikkat çeken şahısların birinden kimlik çıkarken diğerinden çıkmaması üzerine ekipler şüphelileri Çarşı Polis Merkezine kimlik tespiti için sevk etti.
 
“DOLANDIRILDIM” DEDİ BİR ANDA ŞAHSILARI GÖRDÜ
 
Şahısların polis merkezinde yapılan çalışmada isimlerinin E.S. ile R.Y. olduğunu tespit etti. Şüphelilerin sorguları sürdüğü sırada Çarşı Polis Merkezine gelen bir kadın telefon dolandırıcıları tarafından 20 Bin TL dolandırıldığını söyleyerek şikayetçi olması üzerine E.S. ile R.Y. görünce; “ Beni bunlar dolandırdı, ne çabuk yakaladınız?” söylemesi üzerine Polis ekipleri tarafından iki şahıs gözaltına alındı.
 
“PARALARI AL CAMİNİN ÖNÜNE GEL”
 
Dolandırılmaya çalışılan kadın A.Ş., “Beni telefon ile arayarak kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra evde bulunan paraları alarak kendileriyle buluşmamı söylediler. Bende önce heyecanlandım ve evde bulunan 20 Bin TL’yi alarak bana söylemiş oldukları Kuruçeşme Süleymaniye Camisinin önüne gittim. Burada benden parayı alamaya çalıştılar bende vermedim. Sonra ise; Polis Merkezine gelerek yardım istedim.”dedi.
 
UZMANLAR UYARIYOR
 
A.Ş.’nin tespit ettiği 2 kişi Çarşı Polis Merkezinde gözaltına alındıktan sonra yapılan incelemede ise; Şahısların telefon dolandırıcılığı ile Tokat ilinde de aynı yöntem ile suç işledikleri bilgisine ulaşıldı. Şahıslar ile alakalı soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. Öte yandan uzmanlar telefon dolandırıcılarına yönelik vatandaşları uyarırken, “Polis, asker, savcıların telefon açarak kimseden para istemeyeceği.”bilgisini verdi.




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber