Trabzon’da kadın festivali başladı

Bu cazılar başka cazılar ‘Amannnnn iki dakka keyif veri be’ diye isyan edenler okusun

Trabzon’da kadın festivali başladı

Haber61/Haber Servisi

Trabzon’da 3 yıldır geleneksel olarak devam eden kadın festivali bu yıl da baharın gelmesiyle başladı. Trabzon Cazıları adlı çatıda buluşan kadın sivil toplum örgütü temsilcileri, ‘ander kalsun sevaluk’ sloganıyla başlattıkları Trabzon Kadın Dayanışma Festivali festivalinin dördüncüsü bugün renkli görüntülerle açıldı.

Meydan Atatürk alanından yapılan yürüyüş, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde son buldu.

Meydan Parkı’nda yapılan basın toplantısında Trabzon Cazıları Festival komitesi şu açıklamayı yaptı;

“Trabzon Cazıları olarak bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz kadın dayanışma festivalimizde sizleri dünyaya kadın gözüyle bakmaya davet ediyor, kadına, çocuğa, doğaya, hayvana karşı şiddetin, ötekileştirmenin, nefretin sıradanlaşmaya başladığı bu gündemin içinde durup düşünmeye, anlamaya ve çözüm yolları aramaya çağırıyoruz.

Türkiye’de seçmenlerin % 50.7’sini kadınlar oluşturduğuna karşın daha 4 gün önce yapılan seçimlerde ülkemizde bulunan 81 ilin sadece dördünde kadın belediye başkanı seçilmesini bu ülkeye yakıştıramıyor ve kınıyoruz.

Bizler insan onuruna yaraşır bir hayat için barışa ve şiddetsizliğe inanıyoruz. Kadını tutsak eden, meta gibi gören, aşağılayan tüm düşüncelere karşıyız. Çocuk istismarların, kadın cinayetlerinin arttığı günümüzde herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kadınların dünyayı güzelleştireceğine, kötülükleri ortadan kaldıracağına olan inancımızla, kadınları inciten, üzen, yaralayan, öldüren sevgiyi reddediyor ve böyle sevgi istemediğimiz için “Ander Kalsun Sevdaluk” diyoruz.

Bu sene festivalimizde kadına yönelik şiddeti,ekolojik girişimci üreten kadın olmayı, aşkın zorbalığa uzanan nedenlerini irdeliyor,sergiler geziyor,müziğe, şiire,masala kulak veriyor olacağız.3 gün hayatı yavaşlatıp başka bir dünya mümkün diyeceğiz. Bu toplumun bireyleri olarak yaşadığımız tüm sorunları konuşup çözüm yollarına ışık yakmak için sahneyi tamamen kadınlara bırakacağız.

Dünyayı değiştirmeye ve güzelleştirmeye kendi çevresinden başlamaya gönüllü herkesi festivalimize davet ediyoruz. “

Kadınların el emeği göz nuru ürününlerinin sergilendiği festivalde, tiyatro, söyleşi gibi bir çok etkinlik de yer alacak. 7 Nisan tarihine kadar sürecek etkinliklerin programı şu şekilde;

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber