Trabzon’da jandarmadan önemli uyarı! “Yüksek getiri vaatlerine karşı uyanık olun!”

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Trabzon’da jandarmadan önemli uyarı! “Yüksek getiri vaatlerine karşı uyanık olun!”

Günümüzde, internet ve sosyal medya platformları, bilgi alışverişi ve iletişim için vazgeçilmez araçlar haline geldi. Bu platformlar, aynı zamanda dolandırıcılar için de verimli bir av alanı oluşturdu.

Trabzon’da da dolandırıcılık olaylarının ardı arkası kesilmediği bu günlerde, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı tarafından dikkatli olunmasına yönelik uyarı mesajı geldi.

Yapılan uyarıya göre, bu tür dolandırıcılık girişimlerinde genellikle yüksek getiri vaatleri yapılıyor. Dolandırıcılar, genellikle kişisel bilgileri veya finansal detayları talep ediyor. Bu bilgilerin verilmesi, kimlik hırsızlığı veya maddi kayıplara yol açıyor.

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı vatandaşlara uyarısında şu ifadelere yer verdi;

“İnternet ve sosyal medya platformlarında başta petrol şirketleri veya ünlü/güvenilir kişileri kullanarak yatırım yapılarak yüksek kar payları verileceği şeklinde oluşturulmuş internet siteleri ve profillere kesinlikle kişisel bilgilerinizi vermeyiniz ve gönderilen linkleri açmayınız. Dolandırıcıların tuzağına düşmeyin. Dolandırıcılık olaylarına karşı daha dikkatli olalım, çevremizi uyaralım.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler