Trabzon’un Maçka ilçesinde, özellikle yayla ve mahallelerde izinsiz yapılaşmaya karşı başlatılan kararlı mücadele aralıksız devam ediyor. Maçka Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ruhsatsız olarak inşa edilen yapıların yıkımı hızla sürdürülüyor.
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, doğaya ve şehir planlamasına zarar veren izinsiz yapılara kesinlikle göz yumulmayacağını belirtti. Başkan Koçhan, “İzinsiz yapıların yıkım süreci kararlılıkla devam ediyor. Bundan sonraki süreçte denetimler daha sıkı bir şekilde sürdürülecek. Doğamızı ve yaylalarımızı korumak hepimizin ortak görevidir” ifadelerini kullandı.
Belediye yetkilileri, vatandaşları imar mevzuatına uygun yapılaşma konusunda uyarırken, doğanın korunması ve sürdürülebilir bir yerleşim düzeninin öncelikleri arasında yer aldığını vurguluyor.
Tüm Yorumlar (7)
vtnds
11 ay öncedoğa için ağaçlandırma yapılmalı güzel bir çalışma bu arada.
Vatandaş
11 ay önceÖnce yaptır sonra yıktır !! Peki bu yapılırken tahrip edilen yerler ne olacak yıkınca geri kalan molozlar nereye atılacak ? Yav kardeşim tüm yaylalarda tahribat devam ediyor. Kaçak yapılar yıkılıyorsa bunca ev nereden her yıl artıyor?
hş
11 ay öncesıkıntı yok seçim zamanı tekrar yaptırırsınız bişey demezler o zaman
sertac
11 ay öncebravo macka belediyesine
Adil
11 ay önceBirakin koyun inek otlasin meralarda ne kadar villa varsa yikin
Cemal civelek
11 ay önceBe ki dogaya verdikleri zarar ne olacak.yerel yonetim ne is yapiyor.bunlar yapilirken neredeydiniz.cok buyuk para cezasi verilmeli.
rüstem sekban
11 ay önceakp iktidarı vatandaşa yasak ama yabancılara serbest TÜRK e yasak araba serbest