Trabzon’da itfaiye istişare toplantısı! İtfaiye ekipmanları tanıtıldı

Trabzon'da itfaiye ve AKUT ekipleri istişare toplantısı için bir araya geldi.

Trabzon’da itfaiye istişare toplantısı! İtfaiye ekipmanları tanıtıldı

Trabzon’da İtfaiye istişare toplantısı ve itfaiye ekipmanları tanıtımı programı gerçekleştirildi.Hamamizaide İhsan Bey Kültür merkezinde gerçekleşen toplantıya 74 farklı ilden gelen itfaiye eri katıldı.

Saygı duruşu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak itfaiyeci duası okundu. Duanın ardından 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi ile ilgili hazırlanmış olan videolar izlendi.

Programa ,Trabzon Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Olcay Bal, TİB-DER Başkanı Halil Yılmaz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla ataman katıldı.

Trabzon’da itfaiye istişare toplantısı! İtfaiye ekipmanları tanıtıldı

Programda konuşan Trabzon Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Olcay Bal, "Aramızdaki eşsiz bağı daha da kuvvetlendirmek için bugün burada bulunuyoruz. İnsanların can güvenliğini sağlamak için yedi gün 24 saat esasına göre görevlerini icra eden biz itfaiyecilerin, meslek olmaktan ,meslek hastalığından, binaların fiziki şartlarından, personel araç gereç, ekipman ve eğitimi ile nakil ve atama işlemlerine kadar birçok sorunların çözülmesine ihtiyacı bulunmaktadır. 6 Şubat tarihindeki depremlerde bu sorunlara rağmen itfaiyeciler, en hızlı şekilde hareket edip koordine olarak binlerce canlı kurtarmış cumhurbaşkanlığımızın tarafından üstün fedakarlık maaş madalyasına layık görülmüşlerdir.

11 ilimizi kapsayan bu felaketten dersler çıkararak İstanbul başta olmak üzere ülkemizde meydana gelecek deprem gibi hasarı geri döndürülmesi oldukça zor afetlere her zaman hazır olmamız gerektiğini bir kez daha göstermiştir.Türkiye itfaiyeci birliği içerisinde her bir sorunumuzu çözüme kavuşturulması maksadıyla ayrı ayrı çalışmaya ihtiyaç duyulmaktadır." ifadelerini kullandı.

TİB-DER Başkanı Halil Yılmaz ise, "74 ilden itfaiyeciler bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz istişare toplantıları, buluşmaları içinde bu en büyük en çok katılımlı bir toplantıda oldu. Bir askerimiz polisimiz kadar olmasa da bizde 7- 24 nöbetteyiz. Biz sahada yaptığımız çalışmalarla zaten örnek öncü olduğumuza inanıyoruz Son depremde de gerçekten bütün illerimiz adeta deprem bölgesine koştular. 11 ilimizi etkileyen asıl felaketinde 10 binin üzerinde itfaiyeci ile deprem bölgesine sağdık ve yine orada binlerce canın kurtulmasına vesile olduk. Her canlının imdadına koşuyoruz. Trabzon'da olmak üzere bütün illerimiz orada şu anda da aktif çalışmalarına devam ediyor." dedi.

Trabzon’da itfaiye istişare toplantısı! İtfaiye ekipmanları tanıtıldı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,"Trabzon'da 25 Büyükşehir, 32 il 17 ilçe ve yanılmıyorsam 6 özel sektör kuruluşundan 221 misafirimizi bugün Trabzon’da ağırlıyor olmaktan duyduğum memnuniyeti de ifade etmek isterim.

İtfaiye teşkilatlarımızı, itfaiye personelimizi en son yaşadığımız o büyük depremde bu deprem bölgesinden hatırlıyorum. Orada itfaiye teşkilatlarımızın, itfaiyeci kardeşlerimizin bir canı daha kurtarabilmek, bir yaralıyı daha hastaneye yetiştirebilmek için ortaya koyduğu olağanüstü gayretin bizzat şahidi olduk. Büyükşehir Belediyesi ve onun başkanı olarak şahsen de uzunca bir süre bölgedeydik.Elbistandaydım çoğunlukla orada bir ara Atilla Abi 67 tane noktada sıcak yemek veriyordu yani belediyeler de vardı ama ağırlıklı sivil toplum kuruluşları meslek odalarının orada özellikle bu lojistik ve yemek konusunda çok etkili bir hizmet verdiklerini ve bu depremin öne çıkan kurumlarından olduklarını ifade etmeliyim. Haklarını teslim edelim bütün sivil toplum kuruluşlarına da buradan teşekkür ederim. Ama bir diğer önemli kurum, bu depremde ortaya çıkan ve etkili hizmetiyle herkesin takdirini toplayan bir başka kurumla belediyelerdir. Gerçekten Türkiye'nin her noktasından belediyeler depremin ilk anından itibaren etkili bir şekilde konuçlandı. Bütün ekip ekipmanlarıyla, personeliyle çok seri ve süratli bir şekilde bölgeye intikal ettiler ve orada vaziyette aldı. Çünkü belediyeler çabuk hareket edebilen doğası gereği niteliği gereği hemen organize olabilen, bir talimat almadan çok rahatlıkla kendi içerisinde vaziyet alabilen kuruluşlar.Biz bu süratli bu etkili ve verimli hizmeti belediyelerin bu yönünü orada çok net bir şekilde gördük ve belediyeler büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri, ilçe belediyeleri hatta belde belediyelerinin orada nasıl gayret gösterdiklerini ve vatandaşın hayatının normalleşmesini de nasıl büyük bir fonksiyon ve görev üstlendiklerini de orada mücadele gördük yaşadık. Buradan bütün belediye başkanlarımıza da yine Trabzon'dan teşekkürlerimizi arz ederim." şeklinde konuştu.

Trabzon’da itfaiye istişare toplantısı! İtfaiye ekipmanları tanıtıldı

İtfaiye istişare toplantısı ve itfaiye ekipmanları tanıtımı programı Trabzon büyükşehir belediyesi itfaiye personeli Abdullah Birinci'nin kemençe eşliğinde atma türkü söylemesiyle sona erdi.

Kaynak:Haber61 Haber Servisi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber