Trabzon'da İl Müftüsü Selami Aydın açıkladı! "Türkiye'de ilk olacak..."

Trabzon'da İl Müftüsü Selami Aydın, Ganita'da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Trabzon'da İl Müftüsü Selami Aydın açıkladı! "Türkiye'de ilk olacak..."

Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın, Ganita mevkiinde kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 9 aydır Trabzon’da görev yaptığını ifade eden Müftü Aydın, “İçinde bulunduğumuz hafta, Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin vefatının yıl dönümü. Mevlit-i Nebi.. Bu hafta münasebetiyle yurt genelinde Diyanet İşleri Başkanlığımız bir çok ilde programlar tertip ediyor. Bizde programlar yapıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu seneki Mevlit-i Nebi temasının “İman ve istikamet” olarak belirledi. Her sene Mevlit-i Nebi’nin bir teması var. Bu seneki temamız, “İman ve istikamet” üzerine" dedi.

HAYRİ GÜR SPOR SALONUNDA İCAZET TÖRENİ

1461 hafızın icazet töreninin gerçekleştirileceğini belirten Aydın, "Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethettiği, Yavuz Sultan Selim Han’ın valilik, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğup büyüdüğü bu kadim şehirde 1461 hafızımız var. Bu hafızlarımızın icazet merasimlerini Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştireceğiz. Bu Türkiye’de ilk olacak. Şu ana kadar Türkiye’de toplu şekilde 1461 hafızın icazeti yapılmadı" diye konuştu.

Trabzon şehrinin 61 hassasiyetini göz önünde bulundurduklarını kaydeden İl Müftüsü Aydın, "Trabzonspor sevdadır, Trabzon 61’e düşkündür. Biz de Trabzonspor’umuzu destekliyoruz, başarıları bizi mutlu ediyor. Başarılı olduğunda şehirde mutluluk her yere yayılıyor. Dolayasıyla 1461’in de manası var. Hem Trabzon’umuzun fetih tarihi, hem de 61’e sevdalı bir şehir.. Bunu da ön planda tutarak, biz bu hafızlık icazet merasimini Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın teşrifleri ile inşallah gerçekleştireceğiz" dedi.

aydin-acikladi-turkiye-ilk-olacak-2.jpg

İl Müftüsü Selami Aydın sözlerine şu şekilde devam etti:

TÜRKİYE BİRİNCİSİ TRABZON’DAN ÇIKTI

Yine aynı gün 2 Ekim’de Arsin’de Yeşilyalı Kuran Kursumuzun açılışı var. Orası da 40 sene, 45 senedir Trabzon’da çok büyük hafızlar yetiştiren kursumuz. O kursumuzun da açılışını yapacağız. Trabzon Hafız yetiştiren şehirlerin en önünde gelen şehirdir.. Bu sene Hafızlık Yarışmasında Türkiye birincisi Trabzon’dan çıktı.

Yine 2 Ekim’de Trabzon Üniversitemizde yapılan Kampüs Camimiz var. Fatih Sultan Mehmet Han camisi. O camimizin açılışını 11:00’da yapacağız. Camimizin yanında Gençlik Merkezi açtık. Trabzon Üniversitesi Diyanet Gençlik Merkezi. 2 Ekim’de yoğun bir programımız var. Bu program Trabzon’un yapacağız büyük proje… Diğer şehirlerde belki bizim bu yaptığımız programı göz önünde bulundurarak daha büyük programlar yapacaklar.

Salon 10 bin kişi alıyor. Bütün ilçelerimizden katılım olacak. Gençlerimiz, kadınlar, çocuklar bütün herkesi davet ediyoruz. Bütün Trabzon’un iştirakiyle coşkuyla olacak.

aydin-acikladi-turkiye-ilk-olacak-3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler