Trabzon'da hem eğitim hem de günlük 10 Euro alacaklar

TTB ile KTÜ tarafından yürütülen ‘Neet’ler Pazara Erişiyor’ projesinin kayıt değerlendirmeleri devam ediyor.

Trabzon'da hem eğitim hem de günlük 10 Euro alacaklar

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ile KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ TTM) tarafından yürütülen ‘Neet’ler (Ne İstihdamda Ne Eğitimde olan Gençler) Pazara Erişiyor’ projesinin kayıt değerlendirmeleri yapılıyor.

Satış ve Pazarlamaya ilgi duyan, eğitim ve iş hayatı devam etmeyen 15-29 yaş aralığı gençlerin başvurduğu projede en az yüzde 50’si kadınlardan oluşacak 60 gence, alanında uzman eğitmenler tarafından ücretsiz olarak mesleki, genel ve sosyal beceri eğitimler verilecek. Borsa eğitim salonunda gerçekleşecek eğitimlere katılım zorunlu olacak ve 3 ay sürecek.

Genel Uluslararası Ticaret, Teknik İngilizce, Organik Üretim, Pazarlama ve Araştırmaları, Özgüven, Formal ve informal İletişim Becerileri, Ambalajlama Kuralları, Motivasyon, Hijyen, Kirleticiler, Pazarlama ve Standartları, Etiketleme ve GDO gibi eğitimlerin verileceği proje sonunda eğitimleri ve sınavları başarıyla tamamlayan kursiyerler KTÜ onaylı sertifika almaya hak kazanacaklar. Kursiyerler ayrıca her eğitim günü için de 10 Euro harcırah alacaklar.

Eğitimlere katılan kursiyerler ayrıca ihracatçı firmaları tanıma, onlarla eşleşme, bölgemizde düzenlenecek olan kariyer fuarlarına katılım sağlama gibi imkanlara da sahip olabilecekler.

Öte yandan projeye katılabilmek için mülakatlarda başladı. Trabzon Ticaret Borsası Meclis Toplantı Salonunda KTÜ TTM Öğretim Görevlisi Hülya Sabır, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Necat Berber, TTB Eğitim ve İş Arama Koordinatörü Ceren Aydın önderliğinde ilk mülakatlar yapıldı. Yüz yüze gerçekleşen görüşmeler sonrasında yapılacak değerlendirmeler neticesinde projeye katılacak kişiler belirlenecek.

Projeyle ilgili detaylı bilgiye www.neet2market.com adresinden ulaşılabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber