Trabzon’da İmperial hastanesinde gerçekleştirilen yangın tatbikatı, gerçek bir olayı aratmayan görüntülere sahne oldu. Tatbikat sırasında çevredeki vatandaşlar durumun gerçek olduğunu düşünerek panik yaşadı. Bu nedenle bölgede kısa süreli trafik yoğunluğu oluşurken, polis ekiplerinin hızlı müdahalesiyle trafik akışı kısa sürede normale döndü.

6. KATTA SENARYO YANGINI VE HIZLI MÜDAHALE
Senaryo gereği hastanenin 6. katında çıkan yangına, itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale etti. Asansörlü merdiven sistemi sayesinde mahsur kalan hastalar güvenli bir şekilde tahliye edildi. Hastaların indirildiği noktada ise UMKE ekipleri hazır bulunarak ilk müdahaleleri gerçekleştirdi.
Polis ekipleri, ambulansların olay yerine sağlıklı şekilde ulaşabilmesi için trafik kontrolünü sağladı. İtfaiye tarafından kurtarılan hastalara UMKE ve Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından anında müdahale edildi.

10 DAKİKA İÇİNDE TÜM HASTALAR GÜVENLİ ALANLARA TAŞINDI
Toplamda yaklaşık 10 dakika içinde mahsur kalan tüm hastalara ulaşılırken, diğer katlardaki hastalar da itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla güvenli alanlara taşındı. Tatbikat, ekiplerin koordineli çalışması sayesinde başarıyla tamamlandı ve hastalar tedbir amaçlı kontrol altına alındı.
Yetkililer, tatbikatların olası acil durumlara karşı hazırlıklı olmak adına düzenli olarak gerçekleştirildiğini belirtti.


Kaynak:Haber61