Trabzon’da hafif raylı sistem güzergahında Arsin yok mu?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantıları başladı.

Trabzon’da hafif raylı sistem güzergahında Arsin yok mu?

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon Büyükşehir Belediyesi şubat ayı meclis toplantıları, Murat Zorluoğlu’nun katılmaması nedeniyle Başkanvekili Atilla Ataman başkanlığında başladı.

Mecliste söz alan İYİ Parti grup başkanvekili Arslan Güner “Geçtiğimiz günlere ulaşım ana planı ile alakalı bir çalıştay yapıldı. Son çalışmaydı bu bildiğim kadarıyla. Bize bilgiler verildi. Bizim bilgilerimizden de istifade edildiği söylendi.

Mevcut tramvay güzergahıyla ilgili öncelikle Meydan bölgesinden şehir hastanesi, sonrasında da Yomra’dan Akçaabat Belediyesi olduğu görüldü.

Ancak burada Arsin Organize sanayisi ve Arsin yatırım adası yok. Arsin’e bu tramvay gitmeyecek mi?

Biz sorduğumuzda, şartnamede olmadığı ve bu konuda bir çalışma yapılmadığı bilgisi verildi.

Güner’in sorularını Atilla Ataman “Hafif raylı sistem konusunda ilk etapta yoğunluğun olabileceği yer hesaplanarak Akyazı – Meydan arası, uzun vadede ise Akçaabat Kavaklı’dan Arsin’e kadar olan bölgedir. Siz niyetlendiğinizde bir tarafın inşaatı sürerken diğerinin de plan ve bütçelerini hazırlarsınız. Trabzon’un hedefi Arsin ile Ahanda- Kavaklı arasındaki bölge.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber