Trabzon'da gıda güvenliği alarmı! 2023 yılında milyonlarca ceza yağdı

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan 2023 yılı boyunca yapılan denetim ve kontroller hakkında bilgiler verdi.

Trabzon'da gıda güvenliği alarmı! 2023 yılında milyonlarca ceza yağdı

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan, 2023 yılı boyunca il sınırları içerisinde bulunan gıda ve yem işletmelerine yönelik gerçekleştirilen kapsamlı denetimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İldeki toplam 8943 adet gıda ve yem işletmesinin, 111 Gıda Kontrol Görevlisi tarafından 11,462 kez denetlendiğini belirten Kaplan, bu denetimlerin mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 devam ettiğini vurguladı.

Kaplan, güvenilir gıdaya erişim adına yapılan denetimlerin 'Çiftlikten Çatala, Tarladan Sofraya' felsefesiyle üretim, dağıtım, satış ve toplu tüketim alanlarını kapsadığını ifade etti.

Trabzon'da gıda güvenliği alarmı! 2023 yılında milyonlarca ceza yağdı

2023 yılı boyunca toplamda 1415 adet numune alındığını belirten İl Müdürü, bu denetimler sonucunda 86 gıda işletmesine toplam 3 milyon 750 bin 924 TL tutarında idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Ayrıca, Alo 174 Gıda İhbar ve Şikâyet hattı aracılığıyla 326 şikâyet başvurusu alındığını ve bunların 315'inin incelenerek sonuçlandırıldığını belirten Kaplan, 11 başvurunun ise halen işlem aşamasında olduğunu söyledi. Alo 174 bildirimlerinde 15 işletmeye idari para cezası uygulandığı ve 1 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu bilgisini de paylaştı.

İl Müdürü Kaplan, tüketicilerin aldıkları gıdalarla ilgili şikayetlerini 'Alo 174 Gıda Hattı' ve '0501 174 01 74 WhatsApp Şikayet Hattı' aracılığıyla iletebileceklerini hatırlatarak, kamuoyuna güvenli gıda tedariki konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

Trabzon'da gıda güvenliği alarmı! 2023 yılında milyonlarca ceza yağdıBu yoğun denetimlerin, özellikle tüketiciyi aldatma, taklit ve tağşiş konularında gerçekleştirildiğini belirten Kaplan, gıda güvenliğinin her zaman öncelikleri arasında olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler