Trabzon'da gerçeğini aratmayan UMKE tatbikatı! İşte o anlar

Trabzon'da 2024 yılı UMKE Faaliyet Planı kapsamında gerçeğini aratmayan tatbikat gerçekleştirildi.

Trabzon'da 21-22 Mayıs 2024 tarihlerinde, Sağlık Bakanlığı'nın 2024 yılı UMKE Faaliyet Planı kapsamında 'Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Bölge Tatbikatı' gerçekleştirildi.15. Bölge (Trabzon) UMKE Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen tatbikata, Rize, Artvin, Giresun ve Gümüşhane illerinden sahra hastanesi üniteleri, araçlar ve personeller katıldı.

Tatbikatta toplamda 100 UMKE personeli ve 25 araç görev aldı. Senaryo gereği sel felaketinden etkilenen yaralılara müdahale edilirken afet anında yaşananlar simüle edildi. Tatbikat kapsamında sahra hastanesi (acil müdahale üniteleri), barınma çadırları ve sağlık afet koordinasyon merkezi kuruldu.

24 saat esasına göre devam edecek olan tatbikatta afet anında sağlık hizmetlerinin nasıl organize edildiği ve müdahale edildiği pratiğe döküldü.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta “Bölgesel anlamda tatbikatımızı yapıyoruz. Elimizden geldiğince personelimizi hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Bu tatbikatlar bu anlamda işimize yarıyor. İnşallah hiç ihtiyacımız olmaz ama olduğu halde hazır olduğunu tüm milletimizin bilmesini istiyorum.

Ulusal ve uluslararası arenada UMKE bir marka haline dönüştü. Sağlık Bakanlığı’mız her koşulda tüm yatırımını UMKE’ye yapıyor ve tam teşekküllü hale getiriyor. Biz Trabzon olarak da bu anlamda oldukça iyi bir durumdayız ve gittiğimiz her tür olayda veya tatbikatta varlığımızı hissettiriyoruz. Bölgemiz veya ilimizde oluşan felaketlerde de görevimizi yerine getiriyoruz. Şimdiye kadar bu şekilde oldu, bundan sonrası için de bu tatbikatlardan istifade etmiş oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler