Trabzon'da Gençler İş Hayatına CNC Tezgâhı Projesiyle Hazırlanıyor

Trabzon Valisi, TESOB ve MOBİAD'ın iş birliğiyle yürütülen "Gençler CNC Tezgâhı ile İş Hayatına Atılıyor" projesi hakkında bilgilendirildi. Proje, gençlerin iş hayatına katılımını ve yerel turizmi desteklemeyi amaçlıyor.

Trabzon'da Gençler İş Hayatına CNC Tezgâhı Projesiyle Hazırlanıyor

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara ve proje ekibini kabul etti. Ziyarette, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti iş birliğiyle hayata geçirilen "Gençler CNC Tezgâhı ile İş Hayatına Atılıyor" projesinin detayları paylaşıldı. Projenin, Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİAD) ile ortaklaşa yürütüldüğü ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'nün finansal desteğiyle gerçekleştirildiği belirtildi.

Toplantıda, projenin koordinatörleri Erhan Eroğlu ve Yunus Koca, bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetler ve projenin geleceğe yönelik planları hakkında bilgi verdi. Başkan Metin Kara, proje kapsamında 15'er erkek ve kadın ile 5 özel eğitimli birey olmak üzere toplam 35 kursiyerin eğitim aldığını ve projenin, turizm sektöründe dışa bağımlılığı azaltmayı hedeflediğini vurguladı. Ahşap hediyelik eşya üretiminin canlandırılması amacıyla CNC tezgahının kullanıldığı bu girişim sayesinde, gençlerin iş hayatına hazırlanmasına önemli katkılar sağlanmaktadır.

Ziyarette Başkan Kara, Vali Yıldırım'a kursiyerler tarafından CNC tezgahında üretilen hediyelik eşyalar ve Vali'nin portresini hediye etti. Vali Yıldırım ise yapılan çalışmaların gençlerin iş hayatına katılımı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, projenin başarısı için dileklerini iletti.

trabzonda-gencler-is-hayatina-cnc-tezgahi-projesiyle-hazirlaniyor.webp

trabzonda-gencler-is-hayatina-cnc-tezgahi-projesiyle-hazirlaniyor-001.webp

trabzonda-gencler-is-hayatina-cnc-tezgahi-projesiyle-hazirlaniyor-002.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber