Trabzon'da gençler iklim projeleriyle yarışacak
Trabzon, Avrupa Birliği'nin gençlerin iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik yenilikçi fikirlerini desteklemek amacıyla düzenlediği "EU Climate Ideathon 2026" programına ev sahipliği yapacak.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından yapılan açıklamaya göre, program Türkiye genelinde 18 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.
BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR
Programa katılmak isteyen üniversite öğrencileri, iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik fikirlerini eğitim ve mentorluk desteğiyle geliştirerek projeye dönüştürme imkânı bulacak.
Başvurular yarın başlayacak ve 13 Temmuz tarihine kadar devam edecek.
BÖLGENİN GENÇLERİ TRABZON'DA BULUŞACAK
Trabzon, program kapsamında bölgesel değerlendirme merkezi olarak görev yapacak.
Trabzon'un yanı sıra Artvin, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Giresun'daki üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler de oluşturacakları ekiplerle projelerini Trabzon'da jüriye sunacak.
Yerel jüri değerlendirmesi ise 2 Ekim tarihinde yüz yüze gerçekleştirilecek.
BAŞARILI EKİPLER ANTALYA'DA FİNALDE YARIŞACAK
Program sonunda başarılı bulunan ekipler, Antalya'da düzenlenecek büyük final etkinliğinde projelerini sunma hakkı elde edecek.
Gençler, iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik geliştirdikleri yenilikçi fikirlerle hem uzmanlardan mentorluk alacak hem de projelerini ulusal platformda tanıtma fırsatı yakalayacak.
Bayburt Lisesi öğrencileri dijital girişimciliği uluslararası projeyle öğrendi
"GENÇLERİN FİKİRLERİ GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRECEK"
TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, iklim krizinin yalnızca çevresel değil, ekonomik ve toplumsal boyutları da bulunduğunu belirtti.
Karbuz, gençlerin bu süreçte önemli bir rol üstlendiğini vurgulayarak, yaratıcı iklim projelerinin geleceğin şekillenmesinde büyük önem taşıdığını ifade etti.
Kaynak:


