Trabzon’da Genç MÜSİAD 56. genel idare kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Genç Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şubesi ev sahipliğinde, Genç MÜSİAD 56. Genel İdare Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Trabzon’da Genç MÜSİAD 56. genel idare kurulu toplantısı gerçekleştirildi

12-14 Haziran tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenen programa yoğun katılım sağlandı. İş dünyasının genç temsilcilerini bir araya getiren toplantıya; Trabzon Valisi Tahir Şahin, TBMM Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Genç MÜSİAD Genel Başkanı Mağsum Usta, Genç MÜSİAD Trabzon Başkanı Mutlu Ayan, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Mesut İskenderoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve çok sayıda Genç MÜSİAD üyesi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, gerçekleştirilen yemek organizasyonu ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Trabzon Başkanı Mutlu Ayan, genç girişimcilerin iş dünyasındaki rolüne, Trabzon’un ekonomik potansiyeline ve Genç MÜSİAD’ın çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Ayan, “Türkiye’nin yolu, üreten, çalışan ve sorumluluk alan gençlerden geçiyor”
Ayan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
“Yaklaşık dokuz yıllık süreçte MÜSİAD’ın sadece bir iş dünyası kuruluşu değil, insan yetiştiren, ufuk açan büyük bir aile olduğunu gördüm. Bugün burada Genç MÜSİAD Başkanı olarak bulunmamda bu teşkilatın kattığı değerlerin ve yol arkadaşlarımın büyük payı var.

1

Göreve geldiğimiz günden bu yana daha güçlü bir teşkilat yapısı oluşturmak, üyelerimiz arasındaki dayanışmayı artırmak ve şehrimize değer katacak çalışmalar yapmak için gayret gösterdik. Bugün 56. Genel İdare Kurulu’na ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz.

Bu toplantı sadece bir organizasyon değil; ortak ideallere inanan genç iş insanlarının, girişimcilerin ve geleceğin liderlerinin bir araya geldiği güçlü bir birlikteliktir. Güçlü Türkiye’nin yolu, üreten, çalışan ve sorumluluk alan gençlerden geçmektedir.

Bu süreçte emeği geçen tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma, teşkilat mensuplarımıza, sponsorlarımıza ve katkı sağlayan kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bizleri destekleyen MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Sayın Mesut İskenderoğlu ve yönetimine de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Kurulumuza katılımlarıyla bizleri onurlandıran, Trabzon’un güzel ilçelerini teşkilatımızla buluşturan ve özellikle Sümela Manastırı’nı bizler için açan Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na teşekkür ediyorum.

Bugün burada görev sürecimi tamamlarken aileme, dostlarıma ve her zaman yanımda olan eşime teşekkür ediyorum. 56. Genel İdare Kurulu toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

İskenderoğlu,“Trabzon’a yatırım yapalım”

Genç MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Mesut İskenderoğlu ise yaptığı konuşmada, şubenin faaliyetleri, genç iş insanlarının gelişimi ve bölgesel çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İskenderoğlu şunları kaydetti:
“Değerli misafirler, öncelikle hepinize hoş geldiniz diyor, bu güzel programın Trabzon’da gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta MÜSİAD Trabzon Şube Başkanımız Sayın Mutlu Başkan’a, ekibine ve bu toplantının Trabzon’da yapılmasına karar veren Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum.

MÜSİAD, sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren; köklerini kadim bir medeniyet anlayışından alan, insanı ve toplumu merkeze koyan önemli bir yapıdır. Bizler de bu anlayışla sadece ekonomik kalkınmayı değil, kültürümüzü ve medeniyet değerlerimizi dünyaya taşımayı hedefliyoruz.

Anadolu’da yaşayan millet olarak tarihimizden gelen güçlü bir birikime sahibiz. Ticaretimizi, kültürümüzü ve medeniyet anlayışımızı birleştirerek dünyaya örnek olacak bir köprü kurma gayreti içerisindeyiz.

Bugün ekonomik bağımsızlığımızı güçlendirmek için çalışmalarımız devam ederken, iş dünyamızın yaşadığı bazı sorunların da çözümü için mücadele ediyoruz. Özellikle ticaret hukukunda yer alan bazı uygulamaların esnafımızı ve iş insanlarımızı mağdur eden yönleri bulunuyor. Bu konuların çözümü için ilgili bakanlıklarımız, milletvekillerimiz ve sektör temsilcilerimizle çalışmalar yürütüyoruz.

1

Bu vesileyle tekrar Trabzon’a gelen tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor, programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
Usta, “Geçmişin tecrübesiyle geleceğin enerjisini buluşturmaya devam ediyoruz”
Genç MÜSİAD Genel Başkanı Mağsum Usta da toplantının önemine değinerek, genç girişimcilerin Türkiye ekonomisine katkısı ve derneğin hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Usta açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
“Bugün burada Türkiye’nin en büyük genç iş insanları teşkilatının vizyonunu, heyecanını ve inancını paylaşmak için bir aradayız. Göreve geldiğimiz günden bu yana en büyük hedefimiz daha güçlü bir gençlik yapısı oluşturmak oldu.

Bu süreçte şehirden şehire, ülkeden ülkeye çalışarak genç girişimcilerimize dokunmaya, onların önünü açmaya ve geleceğe hazırlamaya gayret ettik. Gerçekleştirdiğimiz uluslararası kongreler, akademi programları ve girişimcilik projeleriyle gençlerimizin bilgi ve deneyim kazanmasına katkı sunduk.

Biz biliyoruz ki gençlerin potansiyeline yatırım yapmak, Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaktır. Bilgi her yerde var; önemli olan o bilgiyi eyleme dönüştürebilecek cesareti ve vizyonu ortaya koyabilmektir.

Üniversitelerle yaptığımız iş birlikleri, girişimcilik programları ve gençlere yönelik çalışmalarımızla iş dünyası ile gençler arasında güçlü köprüler kurduk. Geçmişin tecrübesiyle geleceğin enerjisini buluşturmaya devam ediyoruz.

Önümüzdeki dönemde de durmadan çalışmaya, üretmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz. Yeni projelerle genç girişimcilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.

Tüm bu başarıların arkasında büyük bir emek, özveri ve inanç var. Bu teşkilatın gücü burada bulunan sizlerin gayretiyle büyüyor. Bir başarı varsa hepimizin, bir güzellik varsa hepimizin emeğidir.

Biz geleceği inşa eden gençleriz. Bu teşkilat gençliğin kendisidir. İnancımızla, birlikteliğimizle ve sorumluluk bilincimizle yolumuza devam edeceğiz.“

1

Trabzon Milletvekili Koç, “Yıllar önce küçük bir yerde başlayan bir idealin, bugün büyük bir yapıya dönüştüğünü görüyoruz. O günlerde ortaya konulan “fabrika yapan fabrikalar kuracağız” anlayışı, bugün ülkemizin sanayisi ve iş dünyasında önemli bir karşılık buldu.

Hamdolsun, 36 yılı aşkın sürede çok önemli mesafeler alındı. Artık Türkiye’nin ekonomisi, sanayisi ve ticareti için çalışan, üreten güçlü bir iş insanları topluluğu var.

Bugün önümüzde yeni sorumluluklar bulunuyor. Dünyanın değişen ekonomik şartlarında her zaman bir adım önde olmak zorundayız. Enflasyon, faiz, ekonomik sıkıntılar ve iş dünyasının yaşadığı sorunlara çözüm üretmek için çalışmalıyız.

MÜSİAD olarak sadece ticaret değil; iş ahlakı, güven ve dayanışma anlayışını da güçlendirmemiz gerekiyor. Birlikte yol yürüdüğümüz insanlara güven veren, sözünün arkasında duran bir iş kültürünü yaygınlaştırmalıyız.

Bugünün gençleri, geleceğin ekonomisini ve iş dünyasını şekillendirecek. Sizlerin gayretiyle ülkemizin karşı karşıya olduğu sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum.“ dedi. 

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu:"Gelişen, büyüyen yapısıyla Türkiye'nin parlayan yıldızı olan illerimizden bir tanesindeyiz. "Bize her yer Trabzon!" denmesinin önemli bir anlamı var. Bizler; bulunduğumuz her yere değer katan, ülkemizin ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünün yanında yer alarak onu geliştirmek için çalışan Trabzonlular olarak, hakikaten her yerde varlığımızı hissettiriyoruz. İnşallah sizler de bulunduğunuz yerlere değer katarak, orayı geliştirerek ve oraya huzur vererek farkınızı hissettireceksiniz.

MÜSİAD, çok önemli sivil toplum örgütlerimizden bir tanesi. MÜSİAD kurulmadan önce de Türkiye'de sivil toplum örgütleri vardı ancak başka menfaatler peşinde koştukları için sizlerin kıymeti, MÜSİAD kurulduktan sonra daha da iyi anlaşılmaya başlandı. İnşallah ülkemizin kalkınmasına vermiş olduğunuz katkılar, sizlerle beraber artarak devam edecektir. Genç MÜSİAD üyeliği otuz yaşına kadar devam ediyormuş, otuz yaşında Genç MÜSİAD dönemi bitiyormuş. Aslında Dünya Sağlık Örgütü altmış beş yaşına kadar olan insanları "genç" kabul ediyor ama tabii ki sizler otuz yaşından sonra da katkı vermeye devam edeceksiniz.

Burada önemli bir misyon üstleniyorsunuz. Hakikaten bu yaşlara, yani otuz yaşına gelene kadar üretime katkıda bulunmak ve istihdam sağlamak çok kıymetli. İnşallah bunları daha da geliştireceksiniz.

AK Parti iktidarı ile yaklaşık yirmi dört yılı aşkın bir süre geride kaldı. Elbette yirmi dört yıldan önce de bir Türkiye vardı ama altyapısı son derece yetersiz bir Türkiye'ydi. Altyapı olmadan kalkınma olmaz. Bundan yirmi dört yıl önce Türkiye'nin ihracat rakamlarına baktığımızda, yılda yirmi milyar dolarlık bir hacimden bahsediyorduk. Bugün geldiğimiz noktada ise hizmet ihracatıyla beraber tam üç yüz doksan milyar dolarlık bir ihracat gücüne ulaşmış durumdayız. Türkiye, dünyanın en önemli üretim merkezlerinden biri hâline geldi. Bu, hakikaten bizim için çok kıymetli.

1

Bu başarının arkasındaki en önemli güç, yirmi dört yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin yapmış olduğu altyapı yatırımlarıdır. Altyapı yatırımlarını bir defa yaparsınız, sonrasında ise sektörlerin gelişmesini sağlarsınız. Bizim yaptığımız araştırmalara göre, altyapıya yapmış olduğunuz bir birimlik katkı, üretimde tam on kat olarak geri dönüyor. Türkiye, bu fayda-maliyet analizlerini yaparak bugüne ulaştı. Bugün otuz bin kilometreyi aşan bölünmüş yol ağı ve elli sekiz havalimanıyla, yani artık yeterli bir altyapıyla; üretimin, teknolojinin ve inovasyonun gelişmesi yönünde güçlü bir katkı sunuyor. İnşallah sizler de bu güçlü altyapının üzerinde, ihtiyaç duyulan sektörlerde üretim yaparak ülkemizin ihracatına ve üretimine destek olacaksınız.

Tabii Trabzon da ülkemizin önemli üretim merkezlerinden bir tanesi. Özellikle son yıllarda turizm sektörüyle şehir ekonomisi çok hızlı gelişti. Geçen yıl yaklaşık bir milyona yakın yabancı ziyaretçi ağırladık, bir o kadar da yerli ziyaretçi ağırladık. Bu yıl ise toplamda iki milyona yakın ziyaretçiyi misafir etmeyi hedefliyoruz. Turizm sektörü, şehrimize yaklaşık iki milyar dolarlık bir ekonomik girdi sağlıyor. Bunun gibi ülkemizin tarihine, coğrafyasına ve kültürüne katkı sunacak önemli sektörlerimiz de var. Sizler de bugün gördüğünüz üzere bu sektörlere yatırım yapabilirsiniz. Bu yatırımlarda, tüm şartlarımız ve kurumlarımızla inşallah sizlerin arkasında ve destekçisi olacağız.

Söylediğim gibi, Türkiye hakikaten son yirmi yılda çok önemli eşikleri aşmıştır. İnşallah bundan sonra da sizlerin vermiş olduğu destekle hem Türkiye hem de şehirlerimiz büyümeye devam edecektir.

Tabii ki siz, bu taraftan bakıldığında önemli bir sivil toplum örgütünün liderisiniz, genel başkanısınız; ama bununla birlikte sosyal yaşantınızda, sosyal etkinliklerin de mutlaka yer almasını sağlayın. Özellikle ihtiyaç sahibi kesimlere mutlaka el uzatın, onlara destek olun ve ihtiyaçlarını giderin. Onlara manevi destek olarak hem hayata bağlanmalarını sağlarsınız hem de kendi manevi dünyanızı güçlendirirsiniz. Bunlar da hayatınızın önemli bir köşesinde dursun ve gündeminizin bir kısmını mutlaka bu çalışmalara ayırın.

Ayrıca siyaseti hiçbir zaman hayatınızdan uzak tutmayın değerli arkadaşlar. Çünkü siyaset; vatana, millete hizmet etmek için çok önemli bir araçtır. Sizin gibi yetişmiş, imkânı olan kişilerin siyasette bulunması hakikaten kıymetlidir. Özellikle vatanını, milletini seven ve ülkesinin gelişmesi, büyümesi için katkı sunacak bir kültürle yetişmiş insanların siyaset yapması çok değerlidir. O yüzden siyaseti hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın; her platformda hem sivil toplum örgütlerinde hem de siyasette yer almaya gayret edin ve özen gösterin.

Tekrar Trabzon'a hoş geldiniz diyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Trabzon programımızın başarılı, verimli geçmesini ve önemli sonuçlar doğurmasını ümit ediyorum. Hepinize saygılar sunarım."dedi.

Program sonunda Trabzon Valisi Tahir Şahin, TBMM Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e günün anısına hediyeler takdim edildi.

Genç MÜSİAD tarafından belirlenen değerlendirme kriterleri doğrultusunda başarılı olan şubelere de plaket takdim edildi. 2025 Aralık-2026 Mayıs faaliyet dönemindeki performansları sonucunda Kayseri Şubesi üçüncülük, Konya Şubesi ikincilik, Gaziantep Şubesi ise birincilik plaketi almaya hak kazandı.

Plaket töreninin ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.