Trabzon’da Forum AVM’ye çok sert tepki “Mafya bile bu kadar yapamaz”

Trabzon’da faaliyet gösteren Forum AVM’ye en sert tepki CHP’li meclis üyesi Cüneyt Zorlu’dan geldi.

Trabzon’da Forum AVM’ye çok sert tepki “Mafya bile bu kadar yapamaz”

Forum Trabzon'da yaşanan olayların ardı arkası kesilmiyor. Koçtaş ile ilgili olayların gündeme gelmesinin hemen ardından, AVM şimdi de suç duyurusuyla anılmıştı. Uzun süredir hizmet veren Forum Trabzon, geçmişte yaşanan olaylara bir yenisini daha eklemişti.

AVM içerisinde faaliyet gösteren, Gaziantep merkezli bir firmanın sahibi olduğu öğrenilen kiosk, firmanın haberi olmadan kaldırılmıştı. Firma yetkilileri, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na Forum AVM hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İşyeri sahibi Tuğba Beyaz'ın avukatları aracılığıyla yapılan suç duyurusunda, olayın 30 Kasım 2023 tarihinde saat 23:00-04:00 arasında gerçekleştiği belirtilmişti.

forumm.webp

Dilekçede, müştekinin sahibi olduğu işyeri/kioskin, AVM içindeki işyeri dokunulmazlığının gece saatlerinde ihlal edilerek binlerce ürün, ışıklı tabelalar, led aydınlatmalar, bilgisayar, banka pos cihazları, 2 adet kamera ve kayıt cihazı, şahsi eşyalar, muhasebe evrakları ve ticari sır kapsamında dokümanlarla birlikte yağmalandığı belirtilmişti. Dilekçede, henüz herhangi bir bilgi alınamadığı ifade edilen milyonluk ürünler, malzemeler, cihazlar, bilgisayar ve kiosk, yağmalanıp çalınanlar arasında olduğu iddia edilmişti.

forumavm2.jpg​​​​​​​

Yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP’li meclis üyesi Cüneyt Zorlu’dan da tepki geldi.

Zorlu yaşananlara “Mafya bile bu kadarını yapmaz” sözleri ile tepki gösterdi.

forumavm4.jpg

Zorlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

İş kadınına karşı işlenen suçlar. Forum avm de Gaziantep ilinden gelerek 12 m2 kioks açan iş kadınına yapılan muamele şehrimize yakışmamıştır. Bir depremzede kadın müteşebbis ekmek parasını kazanmak için şehrimize gelip Forum AVM de işletme açıyor.

Yine başka bir şehrimiz Kayseri'den gelen siyaseten Sayınn bakan Özhaseki'den destekli, Trabzon belediyeleri tarafından korunan ve şımartılan firma tarafından resmen hırsızlığa, yağmaya, tehditte ve mala zarar vermeye ve iş yeri dokunulmazlığına cesaret edebiliyor. Kolonya ,parfüm vs satışı yapan iş kadının sahibi olduğu kioks 31. 11.2023 gece 23.00 da Forum avm çalışanları marifetiyle dolapları kırılıyor, binlerce ürün, ışıklı tabelaları, Led aydınlatmaları ,bilgisayarı, banka pos cihazları, 2 adet kamera ve kayıt cihazları, şahsi eşyaları , muhasebe kayıtları ayrıca milyon değerinde özel yapım mobilya ve malzemeler sökülerek çalınıp götürülüyor.

Bu güne kadar da bu ürünlerden haber alınamamış. Bu tamamen hukuk tanımaz bir eylemdir.

Trabzon ismine zarar veren kanunsuz bu işleme cesaret eden geldiğinden beri şehrin tüm dinamikleri ile dalga geçen bu firma adeta yargı tanımaz tavır içerisindedir.

Sn savcının yapılan suç duyurusu ile ilgili işlem başladığı bilgisine ulaştık. Burada işlem yaptırılan çalışanların görüntü kayıtları mevcut. Ne yazık ki kendi başlarına bu suçu işlememelerine rağmen suç üzenlerine kalacaktır.Kendilerine savcılık ifadelerini açık ve doğru şekilde vermelerini ,emri kimden nasıl aldıklarını ve malları nereye kaldırdıklarını açıklamaya davet ediyorum.

Her hangi bi tebligat yapılmadan iş kadınına yapılan bu davranış büyük suçtur. İçinde çalma, gasp, yağma her şey var. Olayı organize edenlerin AVM yönetiminde çalışan B.Ş ve G.K Ayrıca azmettirici M.E olduğu iddia ediliyor.

Gözünü bir depremzedenin iş yerine hukuksuz şekilde dikecek kadar karartan, ahlak ve kul hakkı tanımayan bu firma yetkilileri umarız yargı önünde hesap verirler.

Bu konuyu da takibimize aldığımızı ve gerekeni yapacağımızı buradan duyuyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler