Trabzon'da fiyatlar cep yakıyor: " Meyve yemek lüks işi oldu"

Don olayları meyve üretimini vurdu, fiyatlar tırmanışa geçti. Pazarda hem satışlar hem de vatandaşın alım gücü yarı yarıya azaldı. Esnaflar, meyvenin artık lüks hale geldiğini, dile getirdi.
Trabzon'da fiyatlar cep yakıyor: " Meyve yemek lüks işi oldu"

Meyve pazarında satış yapan esnaflar, son iki yıldır üst üste yaşanan don olaylarının üretimi olumsuz etkilediğini belirtiyor. Özellikle kiraz ve elmanın don nedeniyle neredeyse tamamen yok olduğunu söyleyen esnaf, “Geçen sene de don yaşanmıştı, bu yıl da aynı durum tekrarlandı. Bu yüzden fiyatlar 135 TL’ye kadar çıktı. meyve’de neredeyse hiç elma olmamış. Üzüm dışında tüm meyvelerde sıkıntı var. Üzüm donmadığı için bu yıl biraz daha iyi durumda” dedi.

"Sebze ucuz, meyve lüks oldu"

Esnaf, Mersin tarafında domates ve salçalık ürünlerin uygun fiyata satıldığını ancak don yaşanan bölgelerde durumun kötü olduğunu ifade etti. Amasya ve Tokat gibi illerde fiyatların daha düşük olduğunu belirten pazar esnafı, “Yaz mevsiminde hem meyve hem sebze alım gücü oldukça azaldı. Pazarda işler yarı yarıya, hatta daha da fazla düştü. Pazarın neredeyse yarısı emekli, ama emekliler maaşları yetmediği için artık pazara bile gelmiyor. Piyasalarda genel bir durgunluk ve tedirginlik var” dedi.

trabzonda-meyve-fiyatlari

"Vatandaş hamsiye yöneldi"

Uygun fiyatlı ürün arayışına giren vatandaşların deniz ürünlerine yöneldiğini belirten esnaf, “Herkes hamsiye yöneldi çünkü kilosu 50 TL civarında. Durum vahim, meyve artık lüks hale geldi. Sebzede sıkıntı yok, fiyatlar uygun; fakat meyveler pahalı, çünkü büyük çoğunluğu dışarıdan geliyor” diye konuştu.

“Alım gücü düşünce pazarda hareket kalmadı”

Bir başka pazar esnafı da fiyatların geçen yıla göre önemli ölçüde arttığını söyleyerek, “Don olduğu için vatandaş alamıyor, fiyatlar pahalı geliyor. Zaten meyve ucuz, sebzeler biraz pahalı ama vatandaşın alım gücü düştü. Fiyatlar da artınca işler iyice durdu” ifadelerini kullandı.

meyve-fiyatlati-trabzon

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir