Trabzon'da fındık sektöründe hedef belirlendi!

Trabzon'da fındık sektöründe ihracat kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

Trabzon'da fındık sektöründe hedef belirlendi!

Trabzon'da, "Fındık, Fındık Ürünleri, Kuruyemiş ve Kuru Meyve Sektörleri Kümelenmesi UR-GE Projesi" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından yapılan açıklamaya göre, TTSO ve Trabzon Ticaret Borsası (TTB) işbirliğiyle başlatılacak olan projeyle ilgili bilgilendirme toplantısına, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, TTB Meclis Başkanı Nevzat Özer ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile her iki kurumun yönetim kurulu üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Çelebi'nin açıklamasında, fındık ihracatının geçen yıla göre azaldığı ancak bu gibi projelerle mevcut pazarları korumayı ve hedef pazarları genişletmeyi hedeflediklerini ifade ettiği belirtildi.

findikta-hedef-belirlendi-1.webp

Çelebi, fındığın sadece kabuklu ya da kabuksuz haliyle değil, çikolata, krema gibi katma değeri yüksek ürünlerin üretiminde de kullanarak ihraç edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Ticaret Bakanlığı destekli UR-GE projeleri fuar ziyareti, ikili iş görüşmeleri, alım heyeti gibi faaliyetleri desteklediği için firmalarımız açısından oldukça faydalıdır. Ayrıca proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitim, danışmanlık faaliyetleriyle de firmalarımızın kurumsal yapıları geliştirilebilir, çalışanların alacağı proje eğitimleriyle mevcut kapasiteleri artırılabilir." ifadesini kullandı.

TTB Başkanı Ergan ise sektör temsilcilerinin ihracat kapasitelerini artırabileceği projenin önemi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber