Trabzon'da esnaflar ahilik kültürünü yaşatıyor

Trabzon'da esnaflar sabah namazını birlikte kıldı, kahvaltı yapıp dualarını ettiler.

Trabzon'da esnaflar ahilik kültürünü yaşatıyor

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Baş ile Bakkalım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tayfun Ataman, Ahilik geleneklerini yaşatmak, hayır dua ile işlerine başlamak için her Cuma günü sabah namazını cemaatle eda ettikten sonra iş yerlerini açıyorlar.

Geçen yıl Ahilik Kültürünü yaşatmak için başlatılan ve Ramazan ayı ile ara verilen Cuma Sabah buluşmaları, yeniden başladı. İlk program Atapark Gülbaharhatun Camiinde gerçekleşti. Programa Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın, müftü yardımcıları, hocalar, esnaflar ve iş dünyası katıldı.

trabzonda-esnaflar-ahilik-kulturunu-yasatiyor.jpeg

DUALARLA İŞ YERİMİZİ AÇTIK

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Baş, “Ahilik geleneklerini yaşatmak, hayır duamızı yapıp iş yerlerimizi açmayı amaçlamaktayız. Gülbaharhatun Camiinde esnafımızla namazımızı eda ettik. Her Cuma farklı bir camide esnaflarımızla buluşup hayır duamızı ettik. Sabah erken kalkıldığı zaman gün de güzel geçiyor, işlerimiz de bereketli oluyor. Bizleri burada yalnız bırakmayan esnaflarımıza, ticaretçilerimize, müftümüze, müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Esnaflarımıza helalinden bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

trabzonda-esnaflar-ahilik-kulturunu-yasatiyor-001.jpeg

SABAHIN HUZURUNDA BULUŞTUK

İş insanı Halis Güneş, “İsmail Başkanımız, Tayfun Ataman’ın öncülüğünde başlayan Cuma sabahı buluşmalarımız bizlere huzur verdi. Bu hafta yedinci programımızı yapıyoruz. Kar tanesi gibi her hafta kalabalık cemaatimiz oluyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” diye konuştu.

trabzonda-esnaflar-ahilik-kulturunu-yasatiyor-002.jpeg

GENÇLERİMİZİ DE İSTİYORUZ

Bakkalım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tayfun Ataman, “Ahilik geleneğimizi devam ettirmek için Trabzon’dan programımızı başlattık. Camilerimiz 6-7 saf olarak namazımızı eda ediyoruz. Programımızda gençlerimizi de görmek istiyoruz. Ömrümüz yettiğince programlarımızı sürdüreceğiz. Manevi olarak büyük haz alıyoruz. Trabzon’dan meşaleyi yaktık. Toplumumuzun manevi beraberliklere ihtiyacı var” ifadelerine yer verdi.

trabzonda-esnaflar-ahilik-kulturunu-yasatiyor-003.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler