Trabzon’da esnaf isyan etti: Koronadan değil ama açlıktan öleceğiz

Trabzon’da dükkanı 1 yıldır kapalı olan esnaf iş yeri malzemelerini sokak ortasında satışa çıkardı.

Trabzon’da esnaf isyan etti: Koronadan değil ama açlıktan öleceğiz

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Fatih Mahallesinde işyeri bulunan Aykut Kul, pandemi nedeniyle 1 yıldır çalıştıramadığı iş yerindeki eşyalarını sokak ortasında satışa çıkardı.

İş yerinin kıraathane olduğunu ve pandemi nedeniyle açılmasının yasak olduğunu belirtip, çay ocakları gibi de çalışamıyoruz mağduruz ifadelerini kullandı.

Aykut Kul “ 20 senedir bu iş yerini işletiyoruz. Pandemi sürecinde mağdur olduk. Çay ocakları çay verebiliyor biz veremiyoruz. Oyun oynatma kısmını geçtik çevreye çay da satamıyoruz. Devlet bize ayda bin TL veriyor ama 8 kişiye bu para nasıl yetsin. Esnaf kredisi 6 ay ertelendi ama diğer bankalara da borç var. Her gün arayıp ne zaman ödeyeceksiniz diyorlar. Bir yıldır buradan kazancımız olmadığı için arabamı sattım ve onunla geçinmeye çalıştım. Artık satacak bir şey kalmadı. Duvarımdaki eşyaları satacağım en sonunda.” Dedi.

Çay ocaklarının açık olduğunu ve çevredeki esnaf müşterilerini de onlara kaptırdığını belirtyen Kul “Biz de çay ocağı gibi açalım. Ben de sadece esnafıma çay vereyim. Tamam bekleyelim, tabiki önce sağlık ama biz koronadan değil açlıktan öleceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
41 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber