Trabzon’da elektrik kesintisi isyanı: Covidden değil gripten öleceğiz

Trabzon’un bazı mahallelerinde yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri vatandaşı isyan ettirdi.

Trabzon’da elektrik kesintisi isyanı: Covidden değil gripten öleceğiz

Türkiye genelinde uygulanan haftasonu sokağa çıkma yasağı nedeniyle Trabzon'da da vatandaşlar hafta sonları Cuma akşam 21.00’dan Pazartesi sabah saat 05:00’a kadar evlerinden çıkamıyorlar.

Trabzon’un bazı mahallelerinde ise adeta isyan var. Elektrik dağıtım şirketi altyapı çalışmalarını bahane ederek bazı mahallelere elektrik vermiyor.

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Pelitli, Kanuni, 1 Nolu Bostancı, Çilekli, Bulak, Üniversite, Kavala, Çimenli, Dolaylı mahallelerine dün sabah saat 07:00’dan 14:00’a kadar elektrik verilmemişti. Aynı uygulamaya devam eden elektrik şirketi sokağa çıkma yasağının devam ettiği bugün de yine saat 07:00 ile 14:00 arasında bu mahallelere elektrik vermedi.

Ayrıca ilçelerde de durum farklı değil. Trabzon merkez ilçe mahalleleri de dahil 85 mahallede elekrik kesintisi yaşlanıyor. Elektrik dağıtım şirketinden yapılan duyuruda altyapı çalışmaları nedeniyle kesintilerin yaşandığı belirtiliyor.

Duruma isyan eden vatandaşlar “Evimizde iki gündür elektrik yok. Ne temel ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz ne de ısınabiliyoruz. Bu gidişle Covid’den değil ama gripten öleceğiz. Elektrik dağıtım şirketini aradık valilikten iznimiz var diyorlar. Valilik ve jandarma dahil her yeri aradık bir sonuç alamadık. Hem bize evde kal diyorlar hem de elektriğimizi kesiyorlar. Bu çalışmalar bizim sağlığımızdan daha mı önemli. Bunun adı resmen işkence” ifadelerini kullandılar.

Haber61 - Haber Servisi

İşte Trabzon’da elektrik kesintisi yaşanan 85 mahalle:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber