Trabzon'da eğitici ve öğretici kurslara yoğun ilgi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda her yaş ve eğitim düzeyindeki bireylere yönelik sanat, spor ve meslek edindirme kursları düzenlemeye devam ediyor.

Trabzon'da eğitici ve öğretici kurslara yoğun ilgi

Sosyal Belediyecilik anlayışı doğrultusunda çalışmalarını yürüten Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri, Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü ve diğer kurumlarla iş birliği içerisinde eğitici ve öğretici kurslar düzenlemeye devam ediyor.

Büyükşehir’in sanat, spor alanlarındaki kursları ile meslek edindirme kursları, her yaş grubundan büyük ilgi görüyor.

Trabzon'da eğitici ve öğretici kurslara yoğun ilgi HER YAŞ GRUBUNDAN KATILIM SAĞLANIYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığından yürütülen çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Büyükşehir Belediyesi olarak Sanat Akademimizde 10-15 yaş gurubu çocuklara ve yetişkinlere yönelik gitar, keman, piyano, kemençe ve bağlama kursları açılmıştır. 2022-2023 eğitim öğretim yılında toplamda 18 kurs açılmış olup 668 kursiyer kurslarımızdan faydalanmıştır. Yine Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde çocuklara ve yetişkinlere yönelik açtığımız satranç, drama, uygulamalı tiyatro, hızlı okuma, tezhip, hüsn-i hat, fotoğraf çekimi, resim (yağlı boya, kara kalem, temel resim), halk oyunları ve diksiyon kurslarımız büyük ilgi gördü. 2022-2023 eğitim öğretim yılında toplamda 30 kurs açılmış olup, 2 bin 149 kursiyer kurslarımızdan faydalanmıştır.”

Trabzon'da eğitici ve öğretici kurslara yoğun ilgi YÖRESEL BEZ DOKUMA ATÖLYESİ AÇILDI
“Unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızdan ‘Yöresel Bez Dokumacılığı’nın günümüze uygun tasarımlarla kazandırılması için yapılan çalışmalar doğrultusunda kadın kursiyerlerin yeteneklerini ortaya çıkararak, iş ve yaşam becerileri kazandıracak eğitimler faaliyetleri gerçekleştirdik. 2022-2023 eğitim öğretim yılında toplamda 12 kursiyer kursumuzdan faydalanmıştır Yine ahşap oymacılığı atölyesinde 12 vatandaşımız eğitim almıştır.”

KADINLAR ÜRETTİKLERİNİ SATIYOR
“Kadınlarımıza verdiğimiz önem doğrultusunda, onlara iş ve yaşam becerileri kazandıracak kurslara da ağırlık vermekteyiz. Sepet örücülüğü, yöresel bez dokuma, ipek halı dokuma, makine nakışı, kadın giysi hazırlama, tığ örücülüğü, resim, ahşap boyama, gümüş kazaziye, hasır örücülüğü, geleneksel el nakışları, elde türk işlemeleri, tezhip, keşan dokuma, kaytan dokuma, dantel angles, ipek koza el ürünleri, yöresel kıyafet dikimi ve tasarımı alanlarında gerçekleştirdiğimiz kurslarda kadınlarımız hem öğreniyor hem de ürettiklerini satarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. 2022-2023 eğitim öğretim yılında 57 kurs açılmış olup toplamda 1.350 kursiyer kurslarımızdan faydalanmıştır.”

Trabzon'da eğitici ve öğretici kurslara yoğun ilgi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber