Trabzon’da dolmuş ücretleri ne kadar olacak? "Ben beş liraya taşırım"

Trabzon’da toplu taşıma sektöründe önemli gelişmeler yaşanıyor.

Trabzon’da 2023 yılında dolmuş ücretlerine 2 kez zam yapılmıştı. 2024 yılında ise şoförlerin artan maliyetler nedeniyle dolmuş ücretlerine bir zam daha gelmesi gündem oldu.

Trabzon’da şu anda dolmuş ücretleri 14 TL ve 17 TL arasında değişiyor. Öğrenciler ise 11 TL dolmuş ücreti ödüyor.

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası mevcut 14 TL olan dolmuş ücretlerine ek zam yapılması konusunda çalışmalara başladı.

Oda Başkanı Ömer Hakan Usta ise geçtiğimiz günlerde, şoför esnafının artan yakıt, sigorta ve amortisman giderleri karşısında zorlandığını belirterek, “Yakıt ve bakım giderlerinin aşırı artışı, esnafımızı zor durumda bıraktı. Her alanda yaşanan fiyat artışları, bizleri de etkiledi. Özellikle sanayide yapılan işlemlerin maliyeti üç katına çıktı. Bu durum dolmuş ücretlerine yansıtılacak bir zam oranını gerekli kılıyor.” İfadelerine yer vermişti.

Dolmuş esnafı ücretlerin 20 TL civarında belirlenmesini talep ederken, Haber61 ekibi Trabzon’da dolmuşçulara mikrofon uzattı.

Birkaç gün içerisinde yapılacak olan yönetim toplantısında zam oranının kesinleştirilip ilgili makamlara bildirilmesi bekleniyor.

Trabzon’da dolmuş esnafı ücretler hakkında ne düşünüyor? İşte dolmuş esnafının konu ile ilgili düşünceleri haberimizde…

Trabzon’da dolmuş ücretleri ne kadar olacak? "Ben beş liraya taşırım"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
46 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler