Trabzon’da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla dikkat çeken bir eylem gerçekleştirildi. Siyonist İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun maketi, bir şantiye vincine asılarak temsili şekilde idam edildi.
Eylemi gerçekleştiren kişi, Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aktivist Dr. Kemal Sağlam oldu. Filistin için yaptığı destek açıklamalarıyla tanınan Sağlam, Trabzon’un Çömlekçi Mahallesi’nde düzenlediği basın açıklamasında “Savaş suçlusu Netanyahu’ya idam” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Sağlam, hazırladığı Netanyahu maketini vinç yardımıyla asarak sembolik bir idam sahnesi gerçekleştirdi. Sağlam, bu eylemiyle Gazze’de yaşanan sivil ölümlerine ve İsrail hükümetinin politikalarına dikkat çekmek istediğini belirtti.
Kaynak:Haber61