Trabzon’da dev tünel hizmete açılıyor! Türkiye’nin en maliyetli yolunda hizmet verecek

Trabzon’da Kanuni Bulvarı üzerinde bulunan Çukurçayır 1 Tüneli 29 Ekim'de hizmet vermeye başlayacak.

Trabzon’da dev tünel hizmete açılıyor! Türkiye’nin en maliyetli yolunda hizmet verecek

Türkiye'nin en maliyetli şehir içi yollarından biri olan Kanuni Bulvarı üzerinde bulunan Çukurçayır 1 Tüneli, Cumhuriyetin 100. yılı olan 29 Ekim tarihinde hizmete girecek. Trabzon'da devam eden Kanuni Bulvarı Yolu projesinin tamamlanan bölümleri kademeli olarak trafiğe açılmış durumda.

Bu proje kapsamında bulunan Yenicuma, Esentepe, Boztepe ve Çukurçayır mahallelerini birbirine bağlayacak olan Çukurçayır 1 Tüneli, trafiğe açılarak hizmete sunulacak.

Çukurçayır 1 Tüneli, Trabzon'un Yıldızlı Mahallesi ile Akoluk arasında bir geçiş sağlayacak ve asfaltlama çalışmaları tamamlanmış durumda. Kanuni Bulvarı projesi toplamda 28 kilometre uzunluğunda ve bazı bölümleri hala inşaat halindeyken, projenin önemli kısımları tamamlanmış durumda. Bu büyük altyapı projesi, şehir içi ulaşımı kolaylaştırmayı hedefliyor ve şehirdeki yoğun trafik sorununun çözümüne katkı sağlayacak gibi görünüyor. Kanuni Bulvarı projesinin tamamlanmasıyla Trabzon'da ulaşım daha verimli hale gelecek ve yerel halk için büyük bir gelişme olacak.

ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI AHMET METİN GENÇ "ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN"

aw057033-11.jpg

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çukurçayır 1 Tüneli’nin Cumhuriyetin 100. yılında 29 Ekim günü açılışı yapılarak hizmete gireceğini söyledi. Genç “Kanuni Bulvarı yıllardır şehrimizde önemli büyük projelerimiz arasında yerini alan bir ulaşım aksımız. Bir taraftan 2x3 şeritli yapılması hasebiyle transit trafiğine hizmet etmekle beraber asıl amacımız şehir içi bulvar hüviyetinde ve nüfusu yoğun mahallelerimize ulaşımı erişimi daha kolay sağlamasını da amaçladık. Bu açıdan bakıldığında inşallah bu ay sonu yani Cumhuriyetimizin 100. yılında da Kanuni Bulvarımızı Çukurçayır’a tamamen bağlıyoruz. Bağlayınca da çok büyük nüfus yoğun olan alanımızda Çukurçayırımızda önemli bir ulaşım eksikliğini gidermiş olacağız. Şimdiden bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimize de hayırlı olsun” diye konuştu.

TRABZON'DA 10 MAHALLEYİ BİRLEŞTİRECEK

aw057033-04.jpg

Kanuni Bulvarı, Trabzon şehir içi trafiğinde yaşanan yoğunluğun çözümüne doğrudan katkı sağlayacak büyük bir altyapı projesidir. Bu proje, Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Yıldızlı Kavşağı'ndan başlayıp Akyazı, Beşirli, Karşıyaka, Aydınlıkevler, Erdoğdu, Bahçecik, Yenicuma, Esentepe, Boztepe ve Çukurçayır mahallelerini birleştirmeyi hedefliyor.

TRABZON'DA KANUNİ BULVARI'NIN ÖZELLİKLERİ NELER?

aw057033-10.jpg

Kanuni Bulvarı projesi toplamda 28 kilometre uzunluğundadır. Bu uzunluk içinde 24 kilometre ana yol, 4.5 kilometre ise stadyum bağlantı yollarından oluşur. Projede ayrıca 18 kilometrelik kavşak kolları ve 17 kilometrelik imar bağlantı yolları da bulunmaktadır. Özellikle Çatak Kavşağı ile Yenicuma-2 Kavşağı arasındaki bölüm daha önce hizmete açılmıştır ve bu bölümde 223 metrelik Çatak Aç-Kapa Tüneli, bin 44 metre uzunluğundaki Bahçecik 1-2-3 Köprüleri, 535 metrelik Bahçecik Tüneli ve 385 metrelik Cephanelik Kavşak Köprüsü gibi önemli altyapı unsurları bulunmaktadır.

Kanuni Bulvarı'nın tamamlanması, Trabzon'daki şehir içi trafiği büyük ölçüde rahatlatacak ve ulaşımı kolaylaştıracak gibi görünmektedir. Aynı zamanda bu projenin şehirdeki nüfus yoğunluğu olan bölgeleri birbirine bağlaması, şehir sakinleri için önemli bir gelişme olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler