Trabzon’da deprem olacak mı? Trabzon Valisi söylentilere açıklık getirdi

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, şehirde deprem olacağı söylentilerine açıklık getirdi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Kahramanmaraş depremi dolayısıyla Trabzon’da başlatılan yardım kampanyasında malzemelerin toplandığı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.

Burada çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Ustaoğlu, Haber61’e yaptığı açıklamada Trabzon’da deprem olacağı söylentilerine açıklık getirerek “Trabzon için herhangi bir tehlike uyarısı yok” dedi.

Trabzon’da deprem olacak mı? Trabzon Valisi söylentilere açıklık getirdi

Vali Ustaoğlu şunları söyledi;

TRABZON’DAN EKİPLER BÖLGEDE

“Milletimizin başı sağolsun. Dualarımız deprem bölgesiyle oradan güzel haberler aldığımızda mutlu oluyoruz. Çok büyük bir afetle ülkemiz karşı karşıya. Trabzon olarak yardımlaşmanın en güzel duygusunu göstermeye çalışıyoruz. Başta temel Gıda, kışlık giyecek, temizlik malzemeleri olmak üzere Valiliğimizin koordinesinde yardımlarımızı topluyoruz, tasnifini, yapıyoruz ve AFAD’ın belirleyeceği illere iletilmesini sağlayacağız. Depremin ilk anlarından itibaren kamu kurum ve kuruşlarımızda çalışmalar yapıldı. Ekipmanlar iş makineleri bölgeye sevkedildi. Bir kısmı ulaştı bir kısmı yolda.

Trabzon dahil ülkemizde eğitim öğretime bir hafta daha ara verilmiş oldu. Bizde Trabzon’da yurtlarımız olabilir kuran kurslarımız olabilir, misafirhanelerimizin ve özel vatandaşların apartları envanterini hazırlıyoruz. Deprem bölgesinden ilimize vatandaşlarımızın intikali olursa onlara kucak açacağız.

“YARDIMNLARINIZI VALİLİK KOORDİNESİNDE GÖNDERMEYE ÇALIŞIN”

Trabzon hepimizi duygulandıran vatandaşlarımız seferberlik halinde. Toplantılarımızı yaptık. Valiliğimizin ve kaymakamlıklarımızın koordinesinde bu yardımların intikal etmesi lazım. Kargaşaya mahal vermemek lazım. İlçelerde koordinasyon merkezleri oluşturduk. Bütün yardımların bizim belirlediğimiz yerlere bizim koordinemizde ulaşmasını sağlamamamız lazım. Münferit şekilde yardım gönderilmemesini istiyoruz.

TRABZON’DAKİ DEPREM SÖYLENTİLERİ

Bilgi kirlilikleri maalesef oluyor. Bunlar hoş şeyler değil. Bizim bölgemizde deprem riski belli . Riskin az olduğu bir bölgedeyiz. Bugün ki depremi bende hissetim ama ilimizde panik yapacak bir durum söz konusu değil. Vatandaşlarımızın bu bilgi kirliliğine itibar etmemeleri gerek. Trabzon için herhangi bir tehlike uyarısı yok.
Bölgedeki şartlar, kış koşulları çok zor. Devletimiz tüm kurumları ile o bölgede. 81 ilde görevlendirmeler yapıldı. İlk günün paniği olabilir. Vatandaşlar riskli evlere girmiyor. Uyarılar yapılıyor. Çalışmalar devam ediyor. “

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber