Trabzon’da çocuklar anneye verilince baba çocukları kaçırdı! Her yerde aranıyor

Trabzon’da çocuklarını kaçırdığı belirtilen baba her yerde aranıyor.

Trabzon’da çocuklar anneye verilince baba çocukları kaçırdı! Her yerde aranıyor

Trabzon'da yaşayan M.T., eşinin çocuklara şiddet uyguladığını video kaydıyla belgeleyerek boşanma davası açtı. Bu süreçte, çocukların anneleri S.T.'ye verilmesi kararı sonrası, M.T. çocuklarıyla birlikte ortadan kayboldu. Şimdi, çocuk kaçırma suçlamasıyla aranan M.T. için yakalama kararı bulunuyor.

2017 yılında S.T. ile evlenen M.T., iki çocuğun babasıdır. Eşinin çocuklara şiddet uyguladığını iddia ederek Trabzon Aile Mahkemesi'ne başvurdu ve çocukların velayetini talep etti. İddialar arasında, eşinin çocuklara bakmaması, aşı karşıtlığı ve çocuklara ilaç vermeme gibi suçlamalar yer alıyordu. S.T., M.T.'nin tehditlerini ve öfke kontrol sorunlarını gündeme getirerek, "Çocuklarıma zarar vermedim. Çocuklarıma çok nadir bağırdım. Poposuna dokundum ama vurmadım. Eşim bana saygısız davrandı. Hakaret etti" diyerek kendini savundu.

Mahkeme önce çocukların velayetini babaya, daha sonra S.T.'nin itirazı üzerine anneye verdi. M.T., avukatı Selmin Köroğlu aracılığıyla mahkemeye gönderdiği şiddet görüntülerine rağmen sonuç alamayınca çocukları kaçırdı. Çocuklarının korku içinde yaşadığını, eşinin ütü ile bir çocuğun yüzünü yaktığını ve çocukları oklava ile korkuttuğunu iddia etti. "Eşim aşı karşıtıdır. Çocukların aşıları yapılmamıştır. Çocuklar hastalandığında ilaç vermek istemiyor. Mahkeme kararına rağmen çocuklar anneye gitmek istemiyor, ağlıyor. Şiddet gördükleri için gitmek istemiyor. Anne çocuklara sevgi göstermiyor. Çocukları koruma amaçlı anneye vermedim. Ama pedagog raporları ile çocuklar anneye verildi" dedi.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, S.T. hakkında 4 yaşındaki çocuğuna yönelik tehdit, kötü muamele ve basit yaralama suçlarından dava açıldı. S.T., eşinin ve ailesinin kendisine komplo kurduğunu iddia ederek, "Görüntüler planlı çekildi. Olay öncesinde tahrik edildim. Bu anlara ilişkin görüntü yok. Çocuklarıma karşı suç işleme amaçlı eylemde bulunmadım" dedi. Bilirkişi raporunda, "Döverim seni, vuracağım sana, nedir senden çektiğim, bir sus vallahi boğduracan kendini bana. Seni öldürürüm, gebertirim" gibi ifadeler yer aldı. Ayrıca, mağdurun boğazını sıkma ve sırtına vurma gibi eylemler de raporda belirtildi. S.T. hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Aile mahkemesi, çocukları teslim etmeyen baba M.T.'ye 5 gün hapis cezası verdi. M.T. hakkında iki çocuğunu kaçırdığı için üç aydan bir yıla kadar hapis istemiyle soruşturma tamamlandı. M.T., çocukları için adalet istediğini belirterek yardım talebinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler