Trabzon’da büyük usta Erkan Ocaklı’ya duygusal anma.. 

Ölümünün 11. yıl dönümünde büyük üstad Erkan Ocaklı’ya Trabzon Yazarlar Derneği ve Ortahisar Belediyesi ortaklaşa anma programı gerçekleştirildi. 

Trabzon’da büyük usta Erkan Ocaklı’ya duygusal anma.. 

Haber61 Haber Servisi - Levent Ustabaşı

Karadeniz Teknik Üniversitesi ( KTÜ ) Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nde  düzenlenen etkinliklerde sanatçının hayatı kısa bir kliple ekrana yansıtıldı. Bin kişlik hınca hınç dolduğu salonda Mustafa Durmuş’un hazırladığı ‘Karadeniz müziğinin türkü babası Erkan Ocaklı’nın hayatından kesitlerin bulunduğu ve kazandırdığı türkülerin yer aldığı kitabı dağıtıldı.

TÜRKÜYÜ SESLENDİRDİ

Duygulu anların yaşadığı gecede Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kürsüye çıkarak, Ocaklı’nın bir türküsünü kısa da olsa seslendirmesi salonda büyük alkış aldı.

ONU UYUTMAYACAĞIZ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Erkan Ocaklı’nın türküleriyle büyüdüklerini ifade ederek, “Onu unutmayacağız. Onu her zaman anacağız. Hep sesi kulağımızda sevgisi gönlümüzde..” dedi.  Genç, “Trabzon'dan sanatın her dalında çok önemli değerlerimiz yetişmiştir. Aramızdan ayrılıp ebediyete göç eden değerlerimizin adlarını yaşatmak, gelecek nesillere tanıtmak ve hepsinden önemlisi vefa borcumuzu ödemek adına böylesi bir programı gerçekleştirdik” şeklinde konuştu. 

DUYGUSAL ANLAR
Erkan Ocaklı’nın sanatçı arkadaşları sahnede onun eserlerini seslendirirken, onla ilgili yaşadıkları anıları anlatmaları da salonda hem neşeli anların hemde duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
İbrahim Can, Onay Şahin, Yusuf Cemal Keskin, Abdurrahman Yazıcı, Cengiz Selimoğlu ile Pelin Karaağaçlı gecede sahne aldılar. Erkan Ocaklı’nın yakın arkadaşları da sahnede onla anılarını olan anlattılar. 

KİTAPTA NELER VAR?

Kanser hastalığına yakalanarak can veren Erkan Ocaklı için Ortahisar Belediyesi’nin sponsorluğunda 3 yıldır hazırlanan kitapta ilginç detaylar öne çıkıyor.
Erkan Ocaklı’nın kını Büşra Ocaklı ve yazar Mustafa Durmuş’un hazırladığı kitabın bir bölümünde Trabzonspor’dan bahsediliyor.

SİTEMKAR CÜMLELER 

Trabzonspor 1. Lig’e çıktığında ”Yaşasın Trabzonspor 45’liği” adı altında özel bir plak hazırlaması konu edilirken plaktaki bir eserinin sözlerinde, “Yeşil sahaları yıktık, uşaklar yıktık. Yaşasın Trabzonspor 1. Lig’e çıktık” diye yazmıştı.

Trabzonspor Kulübü’nün Erkan Ocaklı’yı ölümünden bir kaç yıl sonra onur üyeliği vermesi ise sitemkar cümlelerle anlatılıyor.

O kısımda, “Sağlığında Erkan Ocaklı’ya duyarsız kalan, vefasızlık yapan Trabzonspor yönetimleri, ölümünden 4 yıl sonra 5 Ocak 2012’de usta sanatçıya ‘onur üyeliği’ ünvanını verdi.”

BÜYÜK ŞEHİRLERE TAŞIDI 

Kitapta Volkan Konak’ın onunla alakalı bir yazısına yer verildi. “Sevgili Erkan Ocaklı yöremizin kültürünü yöresellikten büyük şehirlere ve de ulusala taşıyan çok kıymetli sanatçılarımızdan , ozanlarımızdandır.” İfadelerini kullandı.

ARTIK BOŞANACAĞIM 
İlk eşi Deniz’den bir inatlaşma uğruna ayrılarak ikinci eşi Nebahat ile evlendiği, bu nedenle hayatının son 3 yılı sağlık sorunları yaşadığı, mutsuz olduğu yansıtılırken, Ocaklı’nın yakın arkadaşı Yusuf Keskin’e bir turne dönüşü, “ Tedavim bitsin artık boşanacağım” dediğine de yer verildi.

HASTANEDE SON GÜNLERİ

Hastanede kendisini tedavi etmeye çalışan Doç. Dr Necmi Kurt’un anılar bölümüne yazdığı köşede, usta sanatçının son anlarında vasiyeti için neler dediğine yer verildi.
Vasiyetini doktoruna ilk anlatan Ocaklı’nın neler söylediğini doktoru Kurt tuttuğu günlükte şöyle yazıyor;

“Annemin ve babamın mezarı üstüne yatmak istiyorum. Eskiden beri bunu düşünürdüm”

“Hocam diyeceksin ki, erkek adam ağlar mı? Gördüğünüz gibi ağlar hocam ağlar…”

“Her insanın inişli çıkışlı hayatı olabilir. Benim de oldu. Ölsemde gam yemem. “

Son anlarında doktorunu unutmayan sanatçı, onun için bir de şu mısraları yazdı;

O senin çalımların
Yakar doktorum yakar
Ben seni methedersem
Kızlar sana da bakar

Deldiler heryanımı
Gemimi batırdılar
Fırtına Ocaklı’yı
Yatağa yatırdılar

Doçent Doktor Necmi Kurt
Gemiyi tamir etti
Açıldı denizlere
Bu Ocaklı’ya yetti

Habu kadar söyledim
Yeter arkadaş yeter
Takılma feriklere
Olursun benden beter

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber