Trabzon’da büyük kavga: Yine liman gündemde

Of lobisi mi, Sürmene lobisi mi? Yine liman gündemde.

Trabzon’da büyük kavga: Yine liman gündemde

Haber61/Haber Servisi - Yorum Haber Levent Ustabaşı - Trabzon’da yine devlerin savaşı ateşlendi.


Trabzon Limanı Oflu Albayrakların elinde bulunuyor. Fakat her 3-4 yılda bir limanın Sürmene tarafına kaydırılması gündeme geliyor ama bu Of lobisinin güçlü isimlerden olan Albayrakların hoşuna gitmiyor ve aniden bu konu ortadan kayboluyor.  Şimdi yeniden bu konu gündeme geldi.

 Ama nasıl..

Şimdi size süreci anlatalım..

Sürmene’de limanı kiralayan Çebiler, burada 5 bin kişinin çalışabileceği bir tersane yapmayı planlıyorlardı.

O dönem Ak Parti Trabzon Milletvekilleri de bu konuda seçim vaatlerinde bulunuyorlardı.

İşte bundan sonra gemicilik sektöründe işleri iyi gitmedi ve tersaneyi kiralayan Çebiler, bir türlü istedikleri talebi göremediler.

E bu da söz verilen istihdamı sağlamadı.

Çebilere yerel yönetimler, “Ya yap ya çık” baskısı kurmaya başladılar.

Sürmene’de sabrın kalmadığını Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstü’nün geçtiğimiz günlerdeki sözlerinden anladık.

Belediye Başkanı Üstün, “Yahu biz her seçim dönemi 5 bin kişi istihdam edecek diyoruz. Ama ortada olan birşey yok. İnsanları kandırmaya gerek yok. Ya burayı dedikleri şekilde yapsınlar ya da çıksınlar. Biz başka bir proje hazırlayıp yapalım” diyerek gündeme sert bie şekilde taşıdı.

Ardından ses Trabzonlu iş adamı Ahmet Nur Çebi’den geldi ve Sürmene ile Of lobisi tetiklendi.. 

Çebi direkt olarak Trabzon limanını işaret ederek, Çömlekçi’de bulunan limanın artık şehre yakışmadığını belirterek, limanın faaliyetlerinin başka bir ilçeye taşınması gerektiğini ve Çömlekçi limanının sadece turizm limanı olarak faaliyet göstermesi gerektiğini söyledi.  

Çebi,  “Limanın işletmecisi sayın Albayrak’lar dostumdur. Ben o limanın kapatılmasını söylemiyorum. Onlara ticari açıdan zarar verecek bir teklif değildir bu. O limanın çalışma faaliyet şeklinin daha temiz ve belkide  daha karlı hale çevrilmesini diyorum. “ diyerek de ekledi.

Buna karşılık Albayrak lobisinden ses çıkmadığı görülürken çevrede şu konuşmalar geçti; “Kendi başarısızlığını bizim üzerimizden gidermeye kalkıyor!” 

Şimdi gündeme bu tartışma yansırken diğer taraftan Çömlekçi Limanı’ndaki Çebi’nin dediği gibi turizm amaçlı kullanılması için bölge sağlanıp diğer yük indiirp boşaltmalarda Sürmene’ye kaydırılmasıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Olabilir üzerinde çalışılsın” demesine rağmen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun ise Albayrak lobisine yakınlığından dolayı kesinlikle bu teklifi reddettiği kulislerde konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber