Trabzon'da bu sene gözler hamside!

Karadeniz'de balık sezonu yaklaşırken çingene palamudunun tezgâhlarda hâlâ görülmemesi dikkat çekti. Balıkçılar, bu yıl palamudun az olacağını ancak hamsinin bereketli bir sezon yaşatabileceğini söylüyor.
Trabzon'da bu sene gözler hamside!

Karadeniz'de balık sezonunun başlamasına bir aydan az bir süre kalmasına rağmen genelde Temmuz aylarında tezgahlarda yerini alan çingene palamudu henüz görülmemesi balıkçıları endişelendirdi.

Balıkçılar, bu yıl palamut açısından umutlu olmadıklarını ancak hamsinin bol olacağının işaretlerini aldıklarını belirtirken, geçen sene bol olan palamudun yerini bu sezon hamsiye bırakacağını düşünüyorlar.

kp.webp

Balıkçılardan Kadir Pınar, palamudun bu sezon tezgâhlarda yerini alamayacağını tahmin ettiklerini belirterek "Palamut henüz tezgâhlara inmedi. Bu sezon palamut olacağını düşünmüyoruz, hamsi ise bol olacak gibi görünüyor. Geçen sene palamut oldukça fazlaydı ancak bu yıl pek umutlu değiliz. 

Zaten hamsinin bol olduğu yıllarda palamut az olur; palamudun bol olduğu yıllarda ise hamsi pek olmaz. Bu yıl tersi olacak gibi duruyor; hamsi bol olacak. Çingene palamudu ise normalde bu zamanlarda tezgâhlarda olurdu ama henüz görünmedi" dedi.

k.webp

Balıkçılardan Ahmet Çoğalmış ise bu sezon hamsinin bol olacağı yönünde işaretlerin umut verici olduğunu kaydederek, "Çingene palamudu geçen yıl yedinci aylarda çıkmaya başlamıştı ancak bu yıl henüz hiç görülmedi. Bu sezon olmayacak gibi duruyor. Şu an gelen mezgitlerin içinden hamsi yavruları çıkıyor, bu da hamsinin bu sezon bol olacağına işaret. 

Palamut açısından geçen yıl son yılların en iyi sezonunu yaşadık diyebilirim. Neredeyse dört ay boyunca sürekli palamut sattık. Bu yıl da umutluyduk ama şu ana kadar hiçbir belirti yok. Şu anda daha çok kültür balıkları ve mezgit satıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir