Trabzon'da bir provokatörden mağdur üretme çabası
AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaşanan kısa süreli bir gerginlik, günler sonra organize bir şekilde bazı sosyal medya hesaplarında dolaşıma sokuldu.
Konu şu: Toplantıda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç konuşmasını sürdürürken Temel Kara isimli bir vatandaş sözlü müdahalede bulundu.
Başkan Genç’in, "Temel abi sakin ol, her gün seni dinliyorum. İşini de hallettim. Toplantı bitince konuşalım" demesine rağmen bağırmayı sürdüren ve hakaret içerikli cümleler kullanan vatandaş, güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkarıldı.
O vatandaş daha önce de buna benzer çıkışlar yapan tanıdık biri.
Buna rağmen bazı muhalif yayın organlarının ve sosyal medya hesaplarının "Başkan Genç protestoya tahammül edemedi", "Vatandaş salondan attırıldı" başlıklarıyla olayı servis etmesi dikkat çekti.
Bazı çevreler uzun süredir Ahmet Metin Genç üzerinden yeni bir tartışma başlığı üretmeye çalışıyor. Son olayın da bu amaçla büyütüldüğünü düşünenler az değil.
Hatta bazı partililer, olayın kendisinden çok sonrasında oluşturulan algının planlı olduğu görüşünde.
Elbette siyasetçinin eleştiriye açık olması gerekir. Ancak eleştiri ile hakaret arasındaki çizgi de göz ardı edilmemeli.
Demokratik tepki başka şeydir, siyasi bir toplantının düzenini bozacak şekilde hareket etmek başka şeydir.
Trabzon siyasetinde asıl tartışma da burada başlıyor. Çünkü olayın görüntülerinden çok, görüntülerin nasıl servis edildiği konuşuluyor.
Bir kesim provokasyon gördüğünü söylerken, diğer kesim mağduriyet hikâyesi yazmaya çalışıyor.
Gerçekten ayıp.


