Trabzon'da bir ilk! "Yayla çocukları yazılımcı olacak"

Trabzon'da faaliyette bulunan Yazılım Firması Daynex in ofis ortamında sağladığı lise eğitimi ile yazılım öğrenimine ilgi artıyor. Yayla Çocukları Yazılımcı Olacak sloganı ile yola çıkan Daynex Yazılım bu alanda büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Trabzon'da bir ilk! "Yayla çocukları yazılımcı olacak"

Daynex Yazılım Trabzon’da bir ilk olarak başlattığı proje ile bünyesine lise öğrencisini alıp yetiştirerek ve öğrencileri erken yaşta mesleğe hazırlayıp ofis ortamında profesyonel kadrosu ile aktif projelerle birlikte yetiştirmeyi amaçlayan ve bu konuda başarılı olan Daynex Yazılım, başarılı öğrencileri mezuniyetlerinde istihdam hakkı tanıyarak personel kadrolarına dahil ediyor.

Okullarda mesleki tanıtım ziyaretleri yapan Daynex Yazılım Yomra’da ve Trabzon’da bir çok okulda mesleki tanıtım seminerleri veriyor. Daynex Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sevda Kahvecioğlu’nun verdiği seminerler öğrenciler tarafından ilgiyle dinleniyor.

Trabzon'da bir ilk! "Yayla çocukları yazılımcı olacak"

TRABZON’DA BİR İLK
Daynex Yazılım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Dinçer yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"Daynex Yazılım San.ve Tic.A.Ş Trabzon/Yomra’da yazılım, grafik tasarım, e-ticaret, reklam yönetimi alanlarında faaliyet göstermektedir. İşletmenin merkezi İstanbul’da olup Trabzon ve Niğde de faaliyet alanıyla ilgili sektörün öncü firması olarak hizmet vermektedir. Daynex Akademi Mesleki Eğitim, nitelikli iş gücü ihtiyacı çerçevesinde meslek adaylarını; ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkarılması, başarılı ve mutlu olabilecekleri iş ortamı, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi ve kişinin öğrenme isteğinin göz ardı edilmemesi için lise öğrencilerini nitelikli personel olarak yetiştirerek başarı sonucunda mezun olan lise öğrencilerine istihdam hakkı tanıyarak personel kadrolarına dahil etmektedirler. Trabzon’da ilk defa bir işletme bünyesinde lise öğrencisi alıp yetiştiren işletme lise öğrencilerini erken yaşta mesleğe hazırlayıp ofis ortamında profesyonel kadrosu ile aktif projelerde yetiştirmektedir. “Yayla Çocukları Yazılımcı olacak”, “Yazmalı kızlarımız yazılımcı olacak” hayali ve hedefi ile çıktık bu yola."

Trabzon'da bir ilk! "Yayla çocukları yazılımcı olacak"

DEVLET DESTEKLİ MESLEKİ EĞİTİME KATILMA SÜRECİ VE ŞARTLAR
Okudukları bölümün ne olduğuna bakılmaksızın, faaliyet alanı olan yazılım, grafik tasarım, e-ticaret mesleklerini aynı anda öğrenip geleceğin yazılım uzmanı olma hayalinde olan tüm liseye yeni kayıt yaptıracak yada lisede okurken bölüm değiştirmek isteyen öğrenciler başvuru yapabiliyorlar.

Trabzon'da bir ilk! "Yayla çocukları yazılımcı olacak"

KAYITLAR 30 HAZİRAN 2023’DE SONA ERİYOR
Program lise öğrencilerine yöneliktir. Liseyi ofis ortamında uzman personel kadrosundan ve alanında uzman öğretmenlerden bire bir eğitim alarak okumak isteyen öğrenciler başvurabilirler. Eğitim süresince programa katılan 9.10.11. sınıf lise öğrencileri için her ay asgari ücretin en az %30 u, 12. Sınıf öğrencileri için en az asgari ücretin %50 si kadar ücret ödenecektir. İş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası devlet tarafından karşılanacaktır. Kişisel gelişim diksiyon, vücut dili eğitimi, mesleki ingilizce, metin yazarlığı gibi ekstra eğitimlerde şirket bünyesinde verilecektir. Öğrenciler sınavlara dahil ettirilerek gerekli reklam uzmanlığı için sertifikalar aldırılıp nitelikli reklam uzmanı olacaklar. Mesleki Eğitim öğrencileri için kayıtlar 30.06.2023 ‘e kadar devam edecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber