Trabzon’da bir garip yıkım! Yayaya açık basına kapalı!

Trabzon’da gerçekleştirilen bina yıkımı sırasında görevliler, basının işini yapmasına engel olmaya çalışınca vatandaş da tepki gösterdi.

Trabzon’da bir garip yıkım! Yayaya açık basına kapalı!

Haber61 Haber Servisi

Trabzon’un Ortahisar İlçesi’nde Boztepe yıkımlar sürerken bugün de Gözaçan Cami yanındaki binanın yıkım işlemi gerçekleştirildi. Meydan’dan Boztepe’ye çıkan yolda yıkım nedeniyle trafik de kapatılırken bu sırada yaşananlar “pes artık” dedirtti.

BASINA ENGEL!
Kamuya açık olan alanda yıkımın gerçekleştirildiği sırada Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı, yıkımı canlı yayınlarken hiç beklenmedik bir tepki ile karşılaştı. Vatandaşların yıkım alanına 4-5 metre uzaklıktaki yıkımı takip ettiği yerde çekim gerçekleştiren Ustabaşı, kendisini yetkili olarak tanıtan şahıslar tarafından engellenmeye çalışıldı.

Yaya geçişinin engellenmediği, vatandaşların yıkım alanının hemen yanında durmasına engel olunmadığı alanda yıkımı görüntüleyerek gazeteciliğin gereğini yerine getiren Ustabaşı’na “İzin almanız gerekir” diyerek olmayan bir kuralı dayatan kişi kamerayı kapatmayı çalıştı. Israrla izin alınması gerektiğini söyleyerek “basın kanunundan haberi olmadığını” ortaya koyan sözde yetkililer vatandaşların haber alma hakkını engellemek istese de yaşananlar an be an canlı yayına yansıdı.

Sözde emniyet şeridi çeken yetkililer yaya geçişine hiç bir şekilde müdahale edemezken basının görevini yapmasını engellemeyi çalışarak tehditlerde bulundu. Olayın devamında ise vatandaşlar kendini yetkili olarak tanıtan kişiye tepki gösterdi.

 YAPILANLAR ŞAŞKINLIK YARATTI! 
Vatandaşlar, “Yenicuma Mahallesi’nde yıkım yapılacak diye Boztepe yolunun kapatıyorsunuz. Peki neden daha önceden bunun uyarısını yapmadınız! İnsanlar bu yoğunlukta gelip geri dönüyorlar. Alternatif yollara bile yönlendirme yapmadınız. Levha koymadınız. Gelen geri dönüyor. Büyükşehir Belediye Otobüsleri bu yolun kapatıldığını bilmiyor gelip geri dönüyorlar. Bu kadar saçma bir iş yapılır mı?” dediler.  Bu arada yıkım yapılan binanın yanındaki binanın penceresine çıkan bir vatandaş yıkımı pencereden izlemesi de dikkat çekti.
 

Öte yandan alternatif için gösterilen yoldan trafik akarken belediye otobüsünün de zor anlar yaşadığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler