Trabzon'da Başkan Zorluoğlu eleştirilere yanıt verdi! "Ne isteniyor TİSKİ'den?"

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TİSKİ'ye yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Haber61 TV'de Tuncay Lakot'a açıklamalarda bulundu.

Başkan Zorluoğlu, TİSKİ'ye yönelik yapılan eleştirilere şu şekilde yanıt verdi;

TİSKİ bana bağlı. TİSKİ’ye yapılmış her eleştiri bana yapılmıştır. Orayı gösterip bana yapılmış bir eleştiri var ama tutmadı. Tutmaz. TİSKİ bu şehrin tarihinin en büyük altyapı projesini yaptı. Bu şehrin tüm altyapısını değiştirdik. 4 yılda gece gündüz çalışarak 500 kilometrelik içme suyu altyapısını değiştirdik.

50-60 km ilave kanalizasyon yaptık. 70-80 km'ye yakın yağmur suyu kanalları yaptık. Bu şehide yaz boyu onca yağmura rağmen şehrin eski taraflarını su basmadı. Uzun Sokak’ta kanalizasyon kokusundan burnunuzu tutarak gezerdiniz. Şimdi var mı?

Bu şehrin Maraş Caddesi’ne, Uzun Sokak’ına, Kunduracılar’ına biz ekskavatörlerle girdik. Yardık geçtik oraları. Bu kadar büyük yatırımlar. Beşirli’den Kalkınma’ya, Konaklar’dan Pelitli’ye kadar. Altını üstüne getirdik. Mantıklı bir şekilde getirdik. 2019’un sonunda başladık, seçimlere doğru bitirmek üzereyiz. Çok az yerimiz kaldı. Pandemi imdadımıza yetişti. Her şerde bir hayır vardır. Esnaf kepenk kapatmışken biz gece gündüz alanda altyapı çalışması yapıyorduk. 2 sene geç kalsanız ortalık toz duman olurdu.

Bu kadar büyük bir altyapı projesini başlayıp tamamlayan bir kuruma bu kadar eleştiri nedir? Her türlü denetime açık bir kurum. Meclis onun da meclisi. Yapılan her bir harcama şeffaflık içerisinde yapılıyor. Sayıştay denetimlerinden geçiyor. Usulsüz bir harcama yok. Ne isteniyor TİSKİ’den? Var olan bir sistemi mi bozdu TİSKİ? Alışılmış bir düzen vardı da onu mu bozdu? Bir takım beklentiler vardı da onları mı karşılamıyor? Bunlara bakmak lazım.

Ödeme güçlüğü şuan tüm kurumlarda var. Taşeronlara da elimizden geldiğince verdik, veriyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler