Trabzon'da Başkan Kaya'dan Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi açıklaması! "Oldu bitti ile geri alınmak isteniyor"

Başkan Kaya, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi ile ilgili olarak konuştu.
Trabzon'da Başkan Kaya'dan Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi açıklaması! "Oldu bitti ile geri alınmak isteniyor"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin tiyatroya hizmet etmesini istiyoruz” dedi. 

Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi Trabzon’da faaliyet gösteren amatör tiyatro gruplarının temsilcileriyle toplantı yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin Ortahisar Belediyesi’nden bir ‘oldu-bitti’ ile geri alınmak istendiğini belirterek bu duruma sessiz kalmayacaklarını dile getirdi. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon’da faaliyet gösteren amatör tiyatro gruplarının temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Bir süredir Ortahisar Belediyesi’nden alınmak istenen Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin durumunun ele alındığı toplantıya; Trabzon Tiyatrolar Derneği, Trabzon Tiyatrolar Birliği, Halk Tiyatrosu, ES Sahne ve Real Academy’nin temsilcileri katıldı.
Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde provalarını yapan, oyunlarını sergileyen amatör tiyatro grupları; Trabzon Seyir Tiyatrosu, Umut Tiyatrosu, KTÜ Tiyatro, Trabzon Sanat Tiyatrosu, Halk Tiyatrosu, Trabzon Tiyatro Trafik, D-010, MİM Organizasyon, ODA Tiyatrosu, Real Akademi, Zeki Kamber Sanat Tiyatrosu, Tiyatro Zinos ve Trabzon Şehir Tiyatrosu merkezin Ortahisar Belediyesi’nden alınarak farklı bir amaçla kullanılmak istenmesine karşı çıkıyor. 

kayadan-aciklama-1.webp

“HÜSEYİN KAZAZ KÜLTÜR MERKEZİ, KÜLTÜR VE SANATIN KALBİDİR”

Tiyatroculara destek veren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin Trabzon’un kültür ve sanat anlamında kalbi ve mabedi olduğunu dile getirerek, “Türkiye’de çok az sayıda binanın sahip olduğu niteliklere sahip bir binadan bahsediyoruz. Hapishaneden Kültür Merkezi’ne dönüştürülmüş, nadir bir yer. Kültür ve sanat hayatına katkı veren çok değerli bir mekân. Trabzon’daki amatör tiyatro gruplarının kullandığı çok nadide bir mekân. Dolayısıyla bir ‘oldu-bitti’ ile elimizden alınmasına sessiz kalmayı hem kendimize hem de kurumumuza yakıştıramayız. Hep birlikte inisiyatif alıp, bu durumu muhataplarına en doğru şekilde anlatalım. Bu merkezin Trabzon tiyatro sanatının, kültürünün elinden alınmaması için hep birlikte bir değerlendirme yapmak amacıyla sizleri davet ettik. En doğru kararı alıp bu doğrultuda uygulamaya geçeceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

kayadan-aciklama-2.webp

“HÜSEYİN KAZAZ KÜLTÜR MERKEZİ’NİN KADERİ DE YAVUZ SELİM SAHASI GİBİ OLMASIN!”

Kültür Merkezi’nin Ortahisar Belediyesi’ne tahsisi için gerekli girişimleri yaptıklarını ifade eden Başkan Kaya, “Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin 2014 yılında Ortahisar Belediyesi’ne tahsis edilmiş bir yer. Yıl sonu gelmeden tahsisin devamıyla ilgili gerekli yazışmaları yaptık. İç İşleri Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından da buranın tahsisi ile ilgili bir talep iletilmiş. Süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Trabzon’da zaten salon sıkıntısı var. Biz buranın tiyatro kültürüne hizmete devam etmesini istiyoruz. Trabzon Valiliğimizle mutlaka bu konuyu görüşeceğiz. Trabzon, bir futbol kenti olarak tanınıyor evet, doğru ama bu tanıma sığmayacak kadar fazlaca kültür zenginliği olan da bir kent. Trabzon bir tarih kenti, bir ressamlar kenti, Trabzon bir kültür kenti. Futbol kentinin mabedi Yavuz Selim Sahası idi, ne oldu Yavuz Selim Sahası gitti. Eğer burada da bir ‘oldu, bitti’ yapılırsa yarın aynı şeyi Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi için de konuşacağız. Bu alanlar kolay oluşmuyor. İnanılmaz bir derinlik var arka planda, emek var, yaşanmışlıklar var, anılar var. Bunlar silinip atılacak şeyler değil” ifadelerini kullandı.  

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir