Trabzon’da balıkçılar bile inanamadı: Hamsi hiç bu kadar ucuz olmamıştı

Trabzon'da balıkçı tezgahlarında hamsi bereketi yaşanıyor.
Trabzon’da balıkçılar bile inanamadı: Hamsi hiç bu kadar ucuz olmamıştı

Ortahisar ilçesindeki balıkçı tezgahlarında hamsinin kilogramı 75, istavritin 100, palamut ve mezgitin 150, alabalık ve somonun 300, levrek ve çipuranın ise 450 liradan satılıyor.

“Hamsi Bol, Fiyatlar Uygun”

Balıkçı Emin Avcı, hamside bolluk yaşandığını ve fiyatların önceki haftalara göre daha da düştüğünü söyledi.

“Sezon Sonuna Kadar Ucuz Kalabilir”

Hamsinin bu sene sezon sonuna kadar ucuz olabileceğini belirten Avcı, "Hamsinin şu an fiyatı 75 ile 100 arası değişiyor ve çok da ucuz. İşlerimiz güzel, denizden bol çıktığı için ucuz oluyor balık. Bu sene 2-3 ay daha böyle 100 lira civarında gider. Şu anda hamsi bol, istavrit de peşine gelecek inşallah. Hamsi çıkınca diğerlerinin de fiyatı ucuzladı." diye konuştu.

3 Kilogramı 200 Lira

Öte yandan, yoğunluk yaşanan balıkçı pazarındaki birçok tezgahta hamsinin 3 kilogramının 200 liraya satıldığı görüldü.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir