Trabzon’da asayiş - Son bir haftada neler oldu?

Trabzon’da son bir haftada yaşanan asayiş olayları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Trabzon’da asayiş - Son bir haftada neler oldu?

Haber Servisi – Trabzon’da 20-26 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılan asayiş uygulamaları ile ilgili olarak Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünden bilgilendirme yapıldı.

Yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi;

FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar neticesinde 7 şahıs yakalanmış; 4 şahıs Emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştır. Kocaeli ilinde yürütülen dosya kapsamında 1 şahıs ilimizde yakalanarak gözaltına alınmış SEGBİS ile çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Ordu ilinde yürütülen dosya kapsamında ise 2 şahıs ilimizde yakalanmış yapılan işlemlerin ardından illerine sevki sağlanmıştır. Ayrıca daha önceden gözaltında olan 2 şahıs çıkarılmış oldukları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

İl genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde; Toplam (21.229) şahsın sorgulaması yapılmış, 494 Yabancı uyruklu şahsın denetim ve kontrolü gerçekleştirilmiş, 3 Adet Ruhsatsız Tabanca, 56 Adet Fişek, 1 Adet Delici Kesici Alet ele geçirilmiştir.
Ayrıca; Fuhuşla Mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda “Fuhuşa Teşvik, Aracılık ve Yer Temin Etmek” olayı ile ilgili 7 şüpheli yakalanmış, 21 T.C vatandaşı bayan hakkında çevreye rahatsızlık vermekten işlem yapılmıştır. Kumar Oyunları ve Tombala diye tabir edilen oyunların oynatılmasının engellenmesi kapsamında yürütülen çalışmalarda il genelinde 178 kahvehane, kıraathane, dernek, lokal vb. yer kontrol edilmiş, Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama olayı ile ilgili 2 şüpheli şahıs yakalanmış ve 180 TL para ele geçirilmiş toplamda 8 şahsa kumar oynadığı gerekçesi ile idari para cezası uygulanmıştır. 

Tefecilik olayı ile ilgili olarak 6 şüpheli yakalanmış, 1 adet Bono, 27 adet Senet, 1 adet Çek ve 4 adet Evrak ele geçirilmiştir. Ülkemize illegal yollardan giriş yapan 2 Afganistan uyruklu şahıs yakalanarak Geri Gönderme Merkezine teslim edilmiştir. Değişik suçlardan arama kaydı olan toplamda (48) şahıs yakalanmıştır. Kayıp olduğu bildirilen (4) şahıs bulunmuştur. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun kapsamında başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden 9 şahıs hakkında idari işlem yapılmış, 27 şahıs dilencilik yaptığı gerekçesiyle zabıtaya teslim edilmiştir. Kasten Yaralama, Taksirle Yaralama, Tehdit, Hakaret, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma, Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma, Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak veya Ticaretini Yapmak, Evden Hırsızlık, İşyerinden ve Kurumdan Hırsızlık, Tefecilik, 6136 SKM Kapsamında Suçlar gibi suçlar başta olmak üzere toplam (85) olay aydınlatılmış ve (277) şüpheli hakkında işlem yapılmıştır.  (117) işyeri ve okul çevrelerinde bulunan (138) park kontrol edilmiştir.

Trafik ekiplerimizce yapılan denetimlerde ise;

Toplam (10.294) araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, 2.408 araç sürücüsüne ve tescil plakasına toplam 521.482 TL cezai işlem uygulanmıştır. Çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 21 araç sürücüsüne trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlenmiştir.

Bu kapsamda;

Emniyet kemeri denetiminde 3.813 araç kontrol edilmiş, 27 araç sürücüsüne, Motosiklet denetimlerinde 68 araç kontrol edilmiş, 35 araç sürücüsüne, Yolcu taşıyan araç denetiminde 585 araç kontrol edilmiş, 253 araç sürücüsüne, Yük Taşımacılığı yapan araçların denetiminde 1.767 araç kontrol edilmiş, 82 araç sürücüsüne, Okul Servis Araçları denetiminde 161 araç kontrol edilmiş, Alkol denetimlerinde 807 araç kontrol edilmiş 3 araç sürücüsüne, Radarlı hız denetiminde ise 310 araç/sürücüye işlem yapılmıştır. Yapılan denetimlerde 21 araç trafikten men edilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber