Trabzon'da Araklı Tünelinde çalışma! Karayolları uyardı

Karayolları Trabzon Araklı tünelinde yapılan çalışma ile ilgili uyardı.

Trabzon'da Araklı Tünelinde çalışma! Karayolları uyardı

Türkiye'nin dört bir yanındaki ana yollar üzerindeki yapım, bakım ve onarım faaliyetleri, günlük ulaşım akışını etkilemeye devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalara göre, birçok önemli güzergahta yol çalışmaları nedeniyle ulaşımın kontrollü bir şekilde sağlandığı bildirildi.

TAG Otoyolu'nun Narlı ile Gaziantep Batı kavşakları arasında, Gaziantep yönüne doğru devam eden yol yapım çalışmaları sebebiyle, trafik akışı iki yönlü olarak düzenleniyor. Bu bölgede, Gaziantep Batı girişindeki gişe alanında şerit değişiklikleri yapılarak, sürücülerin dikkatli olmaları gerektiği belirtiliyor.

İzmir-Çeşme Otoyolu'nda ise Çeşme yönünde devam eden bakım ve onarım faaliyetleri, Seferihisar ve Urla kavşakları arasındaki yolun sağ şeridinin trafiğe kapatılmasına neden oluyor. Bu çalışmalar, yolun diğer şeritlerinden ulaşımın sürdürülmesini gerektiriyor.

İzmit ile Sakarya arasındaki yolda, Köseköy Tüneli yakınlarında yaya üst geçidindeki demontaj işlemleri dolayısıyla, sürücülerin trafik işaretlerine ekstra dikkat etmeleri isteniyor.

Ödemiş'ten Kaymakçı'ya ve oradan Kiraz'a uzanan yolda köprü inşaatı, Fatsa'dan Ordu'ya giden yolda ise Bolaman-1 Köprüsü'nün tabliye betonunda yapılan onarım çalışmaları, yolun belirli kesimlerinde ulaşımın tek şeritten ve kontrollü bir şekilde gerçekleşmesine yol açıyor.

Taşucu, Silifke ve Erdemli arasındaki yolda, Yeşilovacık T-1 Tüneli girişinde devam eden patlatmalı yapım çalışmaları ve Beyşehir ile Seydişehir arasındaki yol üzerindeki yapım çalışmaları, sürücülerin alışılagelmişin dışında bir dikkat göstermelerini gerektiriyor.

Zonguldak'tan Devrek'e uzanan yolun bir bölümünde şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışmaları, Çanakkale'den Çan'a giden yol üzerindeki yapım faaliyetleri ve Trabzon ile Rize arasındaki Araklı Tüneli'nde yapılacak ışıklı uyarı sistemi montajı gibi çalışmalar da ulaşımı etkileyen diğer önemli faktörler arasında yer alıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü, tüm sürücüleri ve yol kullanıcılarını, çalışma yapılan bölgelerde gösterilen trafik işaret ve işaretçilerine uymaları konusunda uyarıyor. Yol güvenliği ve düzenli trafik akışının sağlanması için bu tür uyarılara dikkat edilmesi büyük önem taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber