Trabzon’da Amatör Spor Haftası coşkusu! Sporun kalbi kentte atıyor

Trabzon’da 06–11 Ekim 2025 tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası, coşkulu bir törenle başladı.
Trabzon’da Amatör Spor Haftası coşkusu! Sporun kalbi kentte atıyor

Amatör Spor Haftası, Trabzon’da düzenlenen törenle başladı. Sporun tabana yayılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla her yıl gerçekleştirilen etkinlikler, bu yıl da büyük bir coşkuyla start aldı.

Kutlama programı, Hükümet Konağı önünde düzenlenen Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Törene Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Şube Başkanı Zeki Kurt, protokol üyeleri, antrenörler, sporcular ve öğrenciler katıldı.

Hafta boyunca Trabzon’un farklı noktalarında çeşitli branşlarda etkinlikler yapılacak. Faroz Futbol Sahası’nda “Efsanelerle Yeniden” buluşması, Beşirli Tenis Kortları’nda tenis turnuvası, Ortahisar Cumhuriyet Ortaokulu’nda spor etkinlikleri, Esiroğlu Spor Salonu’nda badminton turnuvası ve Yomra Cimnastik Salonu’nda masa tenisi müsabakaları gerçekleştirilecek. Etkinlikler, 13 Ekim’de düzenlenecek “Sporun Enleri Ödül Töreni” ile sona erecek.

1

Açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, amatör sporun gönülden yapılan, maddi beklenti olmaksızın sürdürülen bir faaliyet olduğuna vurgu yaptı. Arıcıoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Amatörlük, gönülden yapılan ve maddi karşılığı olmayan bir faaliyettir. Ülkemizin dört bir yanındaki amatör kulüpler, yönetimleriyle ve antrenörleriyle büyük bir özveri göstererek bu ruhu yaşatmaktadır. Zamanlarını ve imkânlarını seferber eden bu insanlar sayesinde amatör spor ayakta kalıyor. Bu vesileyle tüm amatör kulüplerimizi, antrenörlerimizi ve sporcularımızı yürekten kutluyorum.”

Arıcıoğlu ayrıca, 2013 yılından bu yana kutlanan Amatör Spor Haftası’nın, gençlerin sporu bir yaşam biçimi olarak benimsemeleri için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti:

“Spor, akademik başarı kadar hayatın da bir parçasıdır. Amatör Spor Haftası vesilesiyle bu bilinci güçlendirmeyi, gençlerimizi spora yönlendirmeyi amaçlıyoruz.”

Programda söz alan ASKF Şube Başkanı Zeki Kurt ise amatör kulüplere verilen destekler dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ve İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti:

“Amatör spora gönül veren herkese minnettarız. Bu destekler sayesinde daha fazla gencimiz spora kazandırılıyor.”

Amatör Spor Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle, her yaştan bireyin spora katılımının artırılması, sporun geniş kitlelere ulaşması ve yeni sporcuların yetişmesi hedefleniyor. Trabzon’daki programlar, sadece sporun önemini vurgulamakla kalmayıp, toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi ve sporu herkes için ulaşılabilir kılmayı amaçlıyor.

Etkinliklere katkı sunan tüm kurum, okul, kulüp ve antrenörlere teşekkür edilerek, Trabzon’da Amatör Spor Haftası’nın coşku ve birlik içinde geçmesi temenni edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir