Trabzon'da AK Parti ile CHP'yi yan yana getiren yürüyüş! Birlikte tepki gösterdiler

Trabzon'da Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.

Trabzon'da "Filistin'e Destek Platformu" tarafından yürüyüş ve miting düzenlendi.

Trabzon'a gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da yürüyüşe katıldı.

Çok sayıda vatandaş ve siyasetçinin katıldığı yürüyüşte AK Partili ve CHP'li isimlerin yan yana gelerek birlikte tepkilerini ortaya koyması ise dikkat çekti.

trabzonda-ak-parti-ile-chpyi-yan-yana-getiren-yuruyus-4.webp

Yürüyüşe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, AK Parti'nin Trabzon Milletvekilleri Vehbi Koç ve Yılmaz Büyükaydın, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, CHP 27. dönem Trabzon Milletvekili ve Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ve çok sayıda siyasi katıldı.

trabzonda-ak-parti-ile-chpyi-yan-yana-getiren-yuruyus-1.webp

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte şehit olan askerler ve Filistin için sloganlar atıldı.

Yürüyüş sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamalarda bulundu.

"BAĞIMSIZ BİR FİLİSTİN DEVLETİ KURULANA KADAR..."

Filistin topraklarında soykırım ve insanlık suçu işlendiğini belirten Bakan Tunç, "20 binden fazla Filistinli şehit edildi. Çocuklar katledilirken uluslararası kuruluşlar ve sözleşmeler, bu sözleşmeler imza attığını iddia eden devletler sessiz kalmaya devam ediyor. Türkiye olarak başından bu yana Cumhurbaşkanımız liderliğinden insanlık suçunun engellenmesi adına mücadelemizi sürdürdük ve sürdürmeye devam ediyoruz. Dünya 5'ten büyüktür ve daha adil bir dünya derken, bunları işaret ediyorduk. Yoğun bir diplomasi çalışması sürdüren Türkiye var. Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Bir asırdan bu yana Filistin topraklarını işgal eden İsrail'i durdurmanın çaresi, orada bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasından geçiyor. Bağımsız bir Filistin kurulana dek mücadelemizi sürdürüp desteğe devam edeceğiz" dedi.

trabzonda-ak-parti-ile-chpyi-yan-yana-getiren-yuruyus-3.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler