Trabzon'da velilere kötü haber! Bunu yapanlar yandı

Trabzon'da çocuklarını okula kaydettirmek için adres değişikliği yapan velilere kötü haber geldi.

Trabzon'da velilere kötü haber! Bunu yapanlar yandı

Trabzon’da çocuklarını devlet okullarına kaydettirebilmek için adres değişikliği yapan velilere ‘Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunmak suçundan 5.958'er lira idari para cezası verildi.

Özellikle bu yıl Özel okul fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar ile birlikte vatandaşlar çocuklarını devlet okullarına kaydettirmek istedi. Bir de buna açık lise kayıtlarının okullar açıldıktan sonra durdurulduğu açıklanınca, devlet okullarına rağbet bir o kadar artı. Bunun üzerine adrese dayalı kayıt sistemi gereğince veliler çocuklarını müsait okullara yerleştirmek için Nüfus Müdürlüklerine giderek adreslerini akrabalarının yanına aldılar.

Yıllardır yapılan bu uygulamanın suç unsuru olduğundan haberdar olmayan birçok veli mağdur olurken, Veliler yerel seçim öncesi bu cezalara tepki gösterdiler.

Bir önceki Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından verilen talimat üzerine Kaymakamlıklar tarafından başlatıldığı belirtilen bu uygulamada okul kayıt döneminde nüfus müdürlüklerinde işlem yapan yüzlerce vatandaşa 5.958 TL para cezası kesildi.

Veliler, bu yöndeki mağduriyetlerinin Vali Aziz Yıldırım'ın talimatı ile giderileceğini ümit ediyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler