Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, kent merkezi ve ilçelerde yaptıkları denetimlerde çevreye rahatsızlık veren abart egzozlu araçlara yönelik uygulama gerçekleştirdi. Denetimlerde 25 araç trafikten men edildi.
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 29 Eylül - 6 Ekim 2025 tarihleri arasında yapılan trafik denetimlerinde, 25 aracın gürültü kirliliğine neden olduğu ve çevreyi rahatsız ettiği tespit edildi.
Ekipler, tespit edilen araç sürücülerine Karayolları Trafik Kanunu’nun 32/3. maddesi ve ilgili diğer maddeler kapsamında idari para cezası uyguladı. Araçlar trafikten men edilirken, sürücülerin ceza puanları da düşürüldü.
Emniyet yetkilileri, vatandaşların huzuru ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerin aralıksız süreceğini vurguladı.
Kaynak: