Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Trabzon Uzunkum Yaşam Alanı Millet Bahçesi ve Fidan Dikim Töreni’nde sosyal konut projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kurum, 81 ilde yürütülen sosyal konut çalışmaları kapsamında Trabzon’da toplam 3 bin 734 konutun hızlı şekilde inşa edildiğini söyledi.
2 BİN KONUT ORTAHİSAR’DA YAPILIYOR
Trabzon’daki sosyal konut yatırımlarının önemli bölümünün Ortahisar’da hayata geçirildiğini belirten Bakan Kurum, 3 bin 734 konutun 2 bininin Ortahisar ilçesinde bulunduğunu açıkladı.
Kurum, “Biliyorsunuz ev sahibi Türkiye diyerek 81 ilimizde 500 bin sosyal konut için kuralarımızı çektik, temellerimizi attık ve Trabzon'umuza da bu kapsamda 2 bini Ortahisar'da olmak üzere 3 bin 734 konutumuzu hızlı bir şekilde inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SOSYAL KONUT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Bakan Kurum, sosyal konut hamlesinin Türkiye genelinde 81 ilde sürdüğünü belirterek, Trabzon’daki konutların yapım çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.
Trabzon’da hayata geçirilen 3 bin 734 sosyal konutun, kentteki vatandaşların konut ihtiyacına yönelik önemli yatırımlar arasında yer aldığı belirtildi.