Trabzon'da 29 Ekim törenle kutlandı

Trabzon'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle tören düzenlendi.

Trabzon'da 29 Ekim törenle kutlandı

Türm Türkiye'de 29 Ekim coşkusu yaşanıyor.

Trabzon'da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kurlandı.

Trabzon Valiliği önünde yapılması planlanantören yağışlı hava nedeniyle Trabzon Fen lisesi Spor Salonuna alındı.

Törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Barosu başkanı Sibel Suiçmez ve daire amirleri katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Daha sonra kürsüye gelen Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu günün anlam ve önemi vesilesiyle yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:


Bugün büyük bir mücadele vererek kazandığımız cumhuriyetimizin 98. Yıldönümümü kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Her türlü zorluğa rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin topyekûn inanç ve kararlılığıyla kazandığı kurtuluş savaşı büyük bir zaferdir. 

Millet olarak Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlattığımız milli mücadelemizin zaferle sonuçlanmasının ardından cumhuriyetimizi ilan etmiş 98 yıldır emin adımlarla geleceğe yürümekte ve büyük Türkiye yolunda hedeflerini gerçekleştirmektedir.

Tarihimizde her yönüyle cumhuriyet getirdiği yeniliklerle bilimi, akılı, özgür düşünceyi esas alan modern Türkiye’nin yapısını daha da güçlendirmiştir. 98 yılda Türkiye Cumhuriyeti büyüyen ekonomisi, sağlık, bilim, kültür alanında atılımlarıyla, sağlam demokrasisiyle yükselen ülkeler arasında yer almış önemli mesafe kat etmiştir.

Canlarını vatan millet devlet bayrak uğruna feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bütün şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Herkesin cumhuriyet bayramını kutluyorum.

TÖRENDEN TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Dereceye girenlere ödül

Halk oyunları gösterileri, okunan şiirlerin ardından çeşitli kategorilerde yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi ve tören sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber