Trabzon’da 24 bin aday YKS’nin ilk oturumunda ter döktü
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), Trabzon başta olmak üzere Doğu Karadeniz illerinde gerçekleştirildi.
Trabzon’da yaklaşık 24 bin aday, üniversite hayaline bir adım daha yaklaşabilmek için sınav salonlarında ter döktü.
SINAV MERKEZLERİNDE YOĞUNLUK OLUŞTU
Ortahisar, Yomra, Araklı, Sürmene, Of, Akçaabat, Çarşıbaşı, Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerindeki sınav merkezlerine sabah saatlerinde gelen adaylar, kimlik kontrollerinin ardından salonlara alındı.
Sınav merkezlerinin çevresinde yoğunluk yaşanırken, adayların yakınları da okul önlerinde bekleyişlerini sürdürdü.

POLİS EKİPLERİNDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK
Trabzon’da polis ekipleri, sınav merkezlerine ulaşımda sorun yaşayan bazı öğrencilere yardımcı olarak sınava zamanında yetişmelerini sağladı.
Aileler ise sınav süresince okul çevrelerinde heyecanla bekledi.
DOĞU KARADENİZ’DE YKS HEYECANI
Artvin’de 17 binada 4 bin 624 aday sınava girerken, Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Giresun ve Rize’de de binlerce öğrenci üniversite hedefiyle sınav heyecanı yaşadı.
Türkiye genelinde olduğu gibi Doğu Karadeniz’de de adaylar, geleceklerini şekillendirecek sınavın ilk oturumunda başarılı olmak için mücadele verdi.
Kaynak:


