Trabzon’da 2023 yılında ilk evlilik yaşı ortalaması belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye genelinde ve Trabzon’da erkek ve kadınların ortalama ilk evlilik yaşlarının bulunduğu verileri açıkladı.

Trabzon’da 2023 yılında ilk evlilik yaşı ortalaması belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılı ortalama ilk evlilik yaşı verilerini açıkladı.

Açıklanan verilerde Türkiye’de ve Trabzon’da erkek ve kadınların ilk evliliklerini yaptıkları yaşların ortalaması hesaplandı.

TÜİK’in yayınladığı verilerde Türkiye genelinde 2022 yılında erkeklerin ilk evlilik yaşı ortalaması 28,2 olurken kadınların ilk evlilik yaşı ortalaması ise 25,6 olarak belirtilmişti. 2023 yılında Türkiye genelinde erkeklerin ilk evlenme yaşı ortalaması 28,3 olurken kadınların ilk evlenme yaşı ortalaması ise 25,7 oldu.

Trabzon’da 2023 yılında ilk evlilik yaşı ortalaması belli oldu!

TRABZON’DA ERKEK VE KADINLARIN ORTALAMA İLK EVLENME YAŞLARI

TÜİK’in açıkladığı verilerde 2022 yılında erkeklerin ilk evlenme yaşı ortalaması 29,5 olurken kadınların ilk evlenme yaşı ortalamasının 26,8 olduğu açıklanmıştı.

2023 yılı için Trabzon’da erkek ve kadınların ortalama ilk evlenme yaşlarında fazla bir değişikliğin yaşanmadığı göze çarptı.

Buna göre 2023 yılında Trabzon’da erkeklerin ortalama ilk evlenme yaşı 29,4 olurken kadınlarda bu ortalamanın 27’ye çıktığı açıklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber